Volda gjorde det de måtte, og sikret torsdag kveld opprykk til 3. divisjon i 2015. Grønntrøyene slo Langevåg 2-1 hjemme på Volda stadion. Til pause sto det 2-0.

Avspranget ned til Emblem på andreplass er på hele 14 poeng med fire kamper igjen å spille.

– Det føles helt fantastisk, vi har jobbet for det i hele år. Når vi først klarer det, her i dag, så er det en kjempegod følelse, forklarer Volda-kaptein Rasmus Aarflot til Nærnett.

"Mr. Volda", som han kalles av supporterne, måtte stå over kampen på grunn av skade. Ikke optimalt i følge Aarflot, men det gjør ikke gleden noe mindre

– Selvfølgelig er det kjedelig, men jeg visste at vi hadde et godt mannskap som skulle spille, sier kapteinen, som gir ekstra ros til Bjørnar Holen, som bekledde venstrebacken i torsdagens 2-1-seier.

Kontroll fra start

Volda kontrollerte kampen fra starten av, og trillet ball i eget lag. De så ikke ut til å ha noe hastverk med å ta ledelsen, og skapte få farligheter de første 20 minuttene.

Stian Finnøy sendte Volda opp i ledelsen etter 24 minutter. Midtbanespilleren headet inn et godt slått hjørnespark.

Mindre enn fem minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen, også denne gang med et hodestøt. Tommy Malins var sist på nok et innlegg, og styrte ballen lekkert i mål fra kort hold.

Langevåg skapte få store målsjanser, og Volda-keeper Petter Aasen hadde særs lite å gjøre i første omgang.

I pausen sa Volda-trener Rikard Vestre til nernett.no at Volda ville trygge ledelsen. Det så det ikke ut som de gjorde, de fortsatte å male på, og slapp ikke høyrefoten av gassen.

Redning på streken og redusering

Ti minutter ut i omgangen var Stian Finnøy sikker på at han hadde blitt tomålsscorer. Langevåg-keeperen fikk så vidt slått unna headingen, men Finnøy hevdet hardnakket at ballen var over streken. Dommer Torbjørn Eidhammer avfeide protestene.

Etter 71 minutter reduserte Langevåg, og satte en skikkelig støkk i hjemmepublikumet. Kaptein Eirik Sandvik snudde lynraskt utenfor sekstenmeteren, og knallet ballen ned i hjørnet, og til side for Petter Aasen.

Få minuter senere traff Langevåg stanga, og var centimetere unna å utligne. Volda red imidlertid av stormen, og kan igjen spille i 3. divisjon, etter nedrykket i 2013.

– Det var en befrielse å se hvordan vi spilte i første omgang. I andre omgang skulle vi gjøre akkurat det samme, og ikke tenke på at vi kan rykke opp. Det skjer likevel, følelsen sniker seg inn, forklarer Volda-trener Rikard Vestre.

Fullt fokus gjennom hele sesongen

– Nedrykket var så sårt at ønsket om å komme opp igjen har vært sterkt blant alle. Vi har forbedret laget og er en god gruppe som trener mye og vil mye. Det har gått helt smertefritt. Vi trodde det skulle bli en hardere konkurranse mot slutten, sier hovedtreneren.

– Har det vært for lett?

– De andre har avgitt litt for mange poeng. Ørsta har halvparten av vårt poengantall, og det så mange som en jevn affære før sesongen startet, forklarer treneren.

Denne saken er et samarbeid mellom smp.no og journalistutdanninga i Volda.