Nå finner gravmaskinene ikke gull sjøl om de graver i «Gullsteinvik», som den lille byen på Hareidlandet populært blir kalt etter Hødds cupgull på Ullevaal nylig.

Men gull verdt for idrettsungdom både i Ulstein kommune og ikke minst friidrettsutøvere på hele Nordvestlandet blir garantert den nye giganthallen. Den skal bygges parallelt med at det også blir bygd en ny fotballstadion for Hødd.

– Anleggene vil dekke et område på 12-15 mål og de to prosjektene er anslått til å koste 100 millioner kroner pluss moms for hallen, 40 millioner pluss moms for fotballstadion. Det er Ulstein Eiendomsselskap KF, kommunenes eget eiendomsselskap, som er eier og drifter anleggene, forklarer kultursjef Leif Ringstad i Ulstein kommune.

Kjapp prosess

Han er stolt over at det har tatt kun halvannet år før den første «ville» ideen ble lansert før de i går satte grabben i jorda.

– I første omgang blir det en del masseforflytting, før det over nyttår blir satt full fart på utbygginga. Den nye hallen er først og fremst en friidrettshall, men den vil betjene mange idretter siden det blir anlagt spilleflate for ballidretter på «indre bane». Så det blir en flerbrukshall, påpeker Ringstad.

– Hvor mye vil anleggene bety i økte utgifter for kommunen?

– Trolig mellom halvannen til to millioner kroner blir merutgiftene pr. år for kommunen. Men vi er heldige som har inngått en avtale med fylkeskommunen, som vil leie hallen på dagtid på vegne av Ulstein videregåande skule, sier Ringstad.

I tillegg til flerbrukshallen og ny fotballstadion, blir det i et tilbygg til hallen garderobeanlegg med seks garderober i 1. etasje, mens det kommer seks klasserom og et større kafeareal i 2. etasje. Det kommer også et spinningrom og dansesal.

Ringstad er glad for at fylkeskommunen har vært en god støttespiller, det samme har Dimna IL (friidrett) og Hødd (fotball) også vært.

Hall og ny fotballstadion er ventet å kunne tas i bruk sommeren 2014.