Over tre dager har det vært spilt over 200 partier med bridge. Utøverne i NM sitter ved bordet i utrolige 28 timer - to økter a 10 timer og en "avslappende" siste dag med bare 8 timers spill.

- Dette har vært idrett på høyt nivå, sier arrangørklubbens Torstein Hesseberg.

Spennende innspurt

Til slutt var det TopBridge som trakk det lengste strået. Tre lag skiftet på å lede turneringen i siste runde, etter hvert som resultatene tikket inn.  Bodø BK Lyn kom på sølvplass, og Heimdal på bronseplass.

Arrangørlaget var automatisk kvalifisert til NM-spill. Hesseberg sier at de var tippet til en klar sisteplass på forhånd, men overrasket mange med å komme på sjette blant åtte lag.

- Veldig moro å spille på dette nivået. Norsk bridge er i verdensklasse, sier Hesseberg.

Verden fulgte med

Turneringen ble også overført live på nettet, og Hesseberg forteller at over 30.000 mennesker var innom nettsidene i løpet av helgen. Bridge har stor internasjonal appell, og av nettstatistikken kan han lese at folk fra alle verdenshjørner har vært innom.

- Bridge er en såkalt "mindsport" som får stadig flere tilhengere. Som sjakk stiller det store krav til topputøverne, og vi håper nå at rekrutteringen skal ta av slik at vi får riktig mange bridgetalenter i fremtiden, sier Hesseberg, som er sliten etter tre dagers turneringsspilll.

- Vi har jo faktisk klubbspill i morgen. Men akkurat det tror jeg at jeg må stå over, sier han.

Gullvinnere i NM lag 2013, TopBridge BK. Fra venstre Tolle Stabell, Jon-Egil Furunes, Jon Aabye, Trond Hantveit, Sam Inge Høyland. Arve Farstad var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Privat)