Riktignok sykler Martin denne sesongen for trondheimsklubben TVK, men han er oppflasket i Ulstein og Omegn Sykkelklubb som var en dyktig arrangør søndag. Under et ritt der rekordene falt.

For 182 syklister - ny rekord - deltok der værforholdene var strålende.

Og vinner Notøy Nevstad forbedret den gamle rekorden med flere minutter. 20-åringens vinnertid på de sju milene som ble tilbakelagt av de eldste rytterne ble 1.42.48.

Tøft å holde unna

Vi lar vinneren sjøl beskrive hvordan løpet utviklet seg:

– Allerede i bakkene opp til Leikong stakk Knut Anders Fostervold (Nesset) og jeg av fra det øvrige feltet. Vi fikk en bra ledelse, men bak oss klarte over 30 ryttere etter hvert å samle seg. Det ble rett og slett for tøft for oss to i teten å holde unna. Ved Moltustranda ble vi innkjørt, sier Notøy Nevstad.

Hovedfeltet var så samlet fram til Ulsteinvik sjøl om Notøy Nevstad forsøkte et rykk fem kilometer fra mål.

Tok en «frekkis»

– I rundkjøring inne i Ulsteinvik sentrum tok jeg sjansen og tråkket skikkelig til. Da fikk jeg ei luke og kom alene inn til mål, sier vinneren. Som hadde fem små sekunder til Børge Remøy på andreplassen.

Remøy fra arrangørklubben imponerte i går og var raskest i spurten bak Notøy Nevstad med tida 1.42.53. Remøy vant klasse 30-39 år.

Tredje beste tid hadde unge Kristian Aasen Tjønneland, Førde, som vant klasse 17-19 år med 1.42.56. Erik Hustad, Rauma i samme klassen fikk 1.42.59, samme tid som den tidligere fotballspilleren Knut Anders Fostervold. Eks-Molde-spilleren vant klasse 40-49 år.

Gledelig deltaking

Bestetid blant damene noterte Britt Brekke Pedersen, Ulstein, på gode 1.48.48 i klasse 40-49 år.

– Vi er kjempefornøyde med oppslutninga om vårt ritt, vanvittig bra med 182 som startet, sa en alltid entusiastisk Aud Janne Hatlebakk, leder i Ulstein og Omegn Sykkelklubb.

Hun gledet seg over dobbeltseier til to ryttere fra Ulsteinvik på hjemmebane.

– Kommende helg skal jeg sykle to norgescupritt på Eidsvoll. Nylig fikk jeg gode plasseringer i USI-ritt i Sverige, sier lovende Martin Notøy Nevstad.