Norgesmesterskapet i friidrett er i gang på Jessheim friidrettsstadion og Sunnmøres store gullhåp på 400 meter; Dimna Ils Karsten Warholm var best av de 19 som løp forsøksheat på distansen tidlig fredag ettermiddag.

– Det gikk greit. Jeg gikk nok litt for hardt ut, men stivnet ikke, sa Karsten til smp.no like etter målpassering i første heat.

Warholm ble klokket inn på 48,43 sekunder, drøye to sekunder bak sin personlige rekord på 46,31 som han satte i Florø tidlig i juni.

Følg smp.no på Facebook

Best av alle

Warholm var aller best i forsøket på 400 meter ettersom Andreas Roth fra arrangørklubben Ull/Kisa hadde 48,58 som vinnertid i heat to. Mens Andreas sin to år eldre bror Thomas vant tredje forsøksheat på 48,90 sekunder.

Brødrene blir trolig Warholms to tøffeste konkurrenter i 400-metersfinalen.

Finalen på 400 meter går fredag kveld, en drøy time før finalen på 110 meter hekk der Warholm er tittelforsvarer etter gullet på korthekken for ett år siden i Tønsberg.

Les flere sportsnyheter på smp.no

Satser på ny «pers»

Jeg har ikke løpt seniorhekker siden NM i fjor, men håper å sette «pers» her under NM, sa Warholm.

– Vil du gi 100 prosent i hekkefinalen når 400-metersfinalen går en drøy time senere?

– Ja, jeg kommer ikke til spare på noe, mye kan skje på korthekken. Og den øvelsen er ikke så utmattende, sier Warholm.

18-åringen føler seg i god form og ser fram til de to finalene fredag kveld. De blir forøvrig hans to eneste under NM. For lørdag morgen drar Karsten hjem for å være med på en storslått feiring av morfarens 70-årsdag.

Karsten Warholm ut fra starten på 400 meter, øvelsen der han er gullfavoritt på under NM på Jessheim. Foto: Jarle Mordal
Karsten Warholm var fornøyd med forsøksheatet på 400 meter der han hadde bestetid av samtlige på 48,43 sekunder. Foto: Jarle Mordal