Dette er de fire kvartfinalene i Sunnmørsposten Cup. Divisjon i parentes: Valder (5) – Rollon (4), SIF/Hessa (4) – Aksla (4), Herd (4) – Hareid (4), Hareid 2 (6) – Blindheim (5).

– Det blir kjekt, vi er vel kanskje favoritter, men det har skjedd under på Valdervoll før, sa Rollon-spiller Andreas Blindheim under trekningen da det ble klart at Valder og Rollon møtes i kvartfinalene.

Siden Valder spiller i 5. divisjon og Rollon er i 4. divisjon får Valder ett straffespark før avspark og kan dermed lede 1–0 mot Rollon før kampen er i gang.

– Det er helt klart. Det blir en helt annerledes kamp enn om det hadde vært 0–0 fra start, så det blir spennende, mener Blindheim.

Favoritter

For 5.divisjonslaget Blindheim ble det, på papiret, den enkleste mulige trekningen, hvor de møter Hareid 2 fra 6. divisjon.

– Vi er favoritter. Ni av ti ganger skal vi slå dem, sier Blindheim-trener Aleksander Hagerup, før han fortsetter:

– Jeg føler meg trygg på egne spillere og laget, men vi kan ikke undervurdere Hareid 2 heller. De slo tross alt ut Hovdebygda forrige runde og har kommet seg til en kvartfinale.

Aleksander Hagerup er trener for Blindheim. Her avbildet under en kamp i fjor, hvor han også spilte. Foto: Aleksander Svendsen

Blindheim rykka i fjor ned fra 4. divisjon, men har imponert i oppkjøringen i vinter og virker til å være sterke før sesongstart i 5. divisjon. Blant annet har de vunnet 7–1 mot 4. divisjonslaget Stranda.

– Vi burde egentlig aldri ha rykka ned i fjor. Nå har resultatene vært veldig gode i treningskampene og vi har bra oppmøte på trening, så jeg ser lyst på sesongen som kommer, sier han.

– Ekle å spille mot

Herd har spilt alle rundene til nå og slått ut Emblem, Vanylven og Giske. Nå får de møte 4. divisjonsmotstand for første gang i cupen, når Hareid kommer på besøk.

– Det blir kjekt å møte Hareid. Jeg tror de kan bli en av overraskelsene i år. For oss er det enda viktigere å slå dem i serien enn i Sunnmørsposten Cup, men vi håper å gå videre, sier Alexander von Løwensprung, som er ny Herd-trener av året.

Hareid er ett av få lag som har vunnet mot Herd på Amfi Moa stadion de siste åra, og foreløpig det siste i seriespill. I september i 2022 vant Hareid 1–2 borte. Nå får de muligheten til å ta en ny skalp.

– Hareid er ekle å spille mot, de er hardtarbeidende og vet hva de styrer med, så det blir absolutt ingen lett kamp. Men vi har god troa på oss selv, sier Løwensprung.

Kvartfinalene skal spilles seinest i uke 22, som vil si den siste uka i mai, begynnelsen av juni. Det er den siste cuprunden som spilles i vårsesongen. Semifinalene på både dame – og herresiden skal spilles i begynnelsen av september, mens finalene går i begynnelsen av oktober.

Slik spilles Sunnmørsposten cup. Foto: Sunnmøre Fotballkrets

I 3. runde endte kampene slik: Hareid-Brattvåg 2 4–0, Hovdebygda-Hareid 2 2–3, Valder-Volda 3–2, Guard-SIF/Hessa 1–2, Norborg-Blindheim 0–5, Aksla-Stordal/Ørskog 3–1 og NTNUIÅ-Rollon 1–4. Det betyr at det er igjen fem lag fra 4. divisjon, to fra 5. divisjon og ett fra 6. divisjon igjen i cupen.

Valder sjokkerte i 3. cuprunden med å slå ut Volda. Mandag blir det klart hvem de møter i neste runde i Sunnmørsposten cup. Foto: Marius Simensen