Godøy hadde de fleste og største målsjansene før pause. Og det var egentlig utrolig at ikke rødtrøyene sprakk nullen i løpet av de første 45 minuttene.

Traff målstengene

Da stadionuret viste 20 minutter rundet sågar Trond Brynestad SIFs keeper Terje Kjølsøy, men en ærlig jobbende gjesteforsvarer tok seg nær målstreken og fikk avverget til hjørnespark det som opplagt så ut som scoring.

Heller ikke Joakim Austnes kom å scoringslista, men traff i stedet målstengene tre (!) ganger i løpet av kampen.

Godøy kjenner pusten fra nettopp SIF på tabellen.

Etter 15 serierunder er bylaget ett poeng bak serietoer Godøy og fire bak serieleder Langevåg.

Åpent mål

– Nå går vi for gull, det må jo være siktemålet, sa Nils Ottar Sandø. 39-åringen viste igjen som målteft. Han scoret to ganger på Godøya, først på et straffespark etter å ha fått ei albue i ryggen i straffefeltet. Et par minutter ut i tilleggstiden var Sandø igjen frampå og satte ballen i åpent mål fra 20 meter etter at Godøys keeper var langt utenfor 16-metersfeltet.

Fikk mye plass

– Det ble mye rom å boltre seg i da Godøy la om til tre mann bak, slo Sandø fast, ideelt for både SIF-veteranen og fotrappe Sondre Kjølsøy som scoret SIFs andre mål da klokka tikket mot 89 minutter.

– 0–3 var litt i overkant, Joakim Austnes?

– Om vi taper 0–1 eller 0–3 betyr ikke så mye, i en slik kamp er det poengene som teller, mente Austnes.

Det var effektiviteten foran motstanders mål som var forskjellen på lagene, spillemessig var Godøy vel så gode, men SIF var alltid farlige på sine kjappe overganger.

Værgudene spilte også lagene et puss på årets første høstdag.

Og det ble derfor en del feilpasninger, ikke uventet i den tøffe vinden.

Øvrige kamper i går kveld:

Emblem-Langevåg 1–1 (0–0)

Mål Emblem: Robin Diallo

Langevåg: Simon Vågnes

Rødt kort: Carl F. Engholm Holen, Langevåg.

KAMPEN: Målløst og jevnspilt til pause på Ebbemyra. Slik fortsatte det også etter hvilen, før Robin Diallo headet Emblem i ledelsen. Mot slutten fikk LIL et rødt kort for røft spill mot keeper. Men Langevåg har Simon Vågnes, og måltyven satte inn en retur til 1–1 helt mot slutten.

FK Sykkylven-stranda 4–1 (2–0)

Mål FKS: Damian Cruz, Ole Thomas Kulseth, Bengt Hole Alnes, Martin Blindheim

Stranda: Øyvind Fjørstad (straffe)

KAMPEN: Prestisjeoppgjør på søkkvåte og gjørmete Dalemyra gras, og hjemmenervene ble roet da FKS kunne gå til pause med 2–0 ledelse. Stranda reduserte på straffe, og fikk nytt håp. Men FKS gjorde umiddelbart 3-1, og det var spikeren i kista. Ufyselige forhold.

Larsnes/Gursken-Hareid   (1–1)

Mål L/G: Jan Petter Mork, Eivind Michael Myklebust, Leiv S. Muren (straffe)

Mål Hareid: Runar Stranden (3), William Bigset (2), Simon Grimstad.

KAMPEN: Hareid tok ledelsen på et skudd nesten fra midtbanen ved Runar Stranden, men like etter utlignet L/G. Og L/G var klart best fram til pause, uten å få mål. Men Stranden holdt skuddfoten tørr i regnet, og han scoret på to nye langskudd rett etter pause. Det endte 3–6 til slutt, og L/G må skjerpe forsvarsarbeidet! For Hareid en kjærkommen oppmuntring.

Norborg-Skodje 3–2 (2–1)

Mål Norborg: Kristoffer Søviknes (2), Magnus Seth

Skodje: Ola Valås Skare, Eivind Erstad

KAMPEN: Norborg åpnet best, men Skodje kom inn i det og gjorde 1–0 på en fin scoring av Valås Skare. Men før pause snudde Norborg med to kjappe, etter to målgivende av Kristian Søviknes. Skodje utlignet rett etter pause, men Norborg svarte umiddelbart til 3–2 etter keeperflause. På overtid hadde Skodje flere kjempesjanser.

Ørsta-Valder 0–2 (0–0)

Valder: Mikal F. Dyb, Olai Rørstad

KAMPEN: Det var overvann og ekstreme forhold på naturgraset på Ørsta stadion, og begge lag svidde flere sjanser før pause. Valder flest. Valder åpnet også best i 2. omgang, og fikk endelig uttelling både én og to ganger. Hyggelig nok kom også langtidsskadde Adrian Blindheim innpå for Valder etter pause.