Eliteserielaget Aalesunds FK måtte faktisk har straffespark for å score mot bydelslaget Spjelkavik, som til daglig spiller i 3. divisjon. Mostafa Abdellaoue ble tatt i det han var på veg igjennom, og satte selv inn det som ble vinnermålet i kampens 51. minutt.- Det var ingen god kamp av oss, og resultatmessig var det ikke mer enn det bør være. En passelig ræva kamp av oss, men vi gjorde det som var viktigst. Nemlig å gå videre i cupen, oppsummerte AaFK-trener Trond Fredriksen.

Kamp på benken

At han ikke ønsket noe feilskjær i den første NM-runden var åpenbart da så mannskapet han mønstret - mot et lag som til daglig spiller i samme divisjon som andrelaget til AaFK.

- Det blir litt ekstra også, når det er to av mine beste kamerater som sitter på benken til Spjelkavik, smiler Fredriksen. Og sikter til sine tidligere lagkamerater i AaFK; Frode Fagermo og Tor Hogne Aarøy.

Fornøyd Fagermo

Spjelkavik-trener Frode Fagermo var på sin side veldig fornøyd med prestasjonene til sine spillere. - Jeg er kjempefornøyd, selv om jeg jo ikke liker å tape en fotballkamp. Vi holder AaFK til et ettmålstap, og det kommer i tillegg på straffe.  Med det trykket vi hadde mot slutten av kampen, og et par gode sjanser etter deres scoring, så hadde vi kanskje fortjent ekstraomganger. Men dette er noe som vi i høyeste grad kan leve med, sier Spjelkavik-treneren.

Burde ledet

Til pause burde faktisk 3. divisjonslaget ha ledet. - Vi hadde to gigantsjanser, i tillegg til en halvsjanse, mot AaFKs ene - som egentlig var et sleivspark som endte i stanga. Så vi burde nok ha ledet til pause. Men det var altså eliteserielaget som trakk det lengst strået, selv om det var vertene som ville mest og løp mest. Tempomessig så var det faktisk ikke noen stor divisjonsforskjell på lagene gjennom de 90 minuttene. Selv om man i sannhetens tegn kan si at det laget som hadde ballen mest vant til slutt. Spjelkavik kan på sin side være storfornøyd med prestasjonene. Men de kan ikke hvile på laurbærene lenge. Allerede fredag skal de ut i seriekamp. Også det et lokaloppgjør, borte mot Rollon.