Det sier utviklingsansvarlig Veslemøy Hausken Sjöqvist i Norges Friidrettsforbund til Sunnmørsposten.

– Han vil fortsatt kunne få oppfølging av Arve, for det mener vi er riktig og naturlig. Arve er den som kjenner Karsten best treningsmessig og de har hatt suksess sammen, sier hun.

Hausken Sjöqvist viser til at det også var noe av grunnen til Geir Moens suksess.

– Hans trener var veldig involvert videre i satsingen selv om Leif Olav Alnes kom inn.

Hatløy selv er innstilt på å fortsette samarbeidet med 19-åringen.

– Vi har hatt det mye gøy til nå sammen og ting har fungert, så det vil jeg sjølsagt.

Deltidsstudier

Ifølge Hatløy vurderer hans utøver å kombinere deltidsstudier med en videre satsing.

– Alle detaljer er ikke helt avklart, men han ønsker å se om det kan fungere med skole og satsing på friidrett samtidig. Da må man ha et godt opplegg for å få treningshverdagen til å gå opp.

– Må Warholm flytte på seg for å ta nye steg i et større friidrettsmiljø?

– Det vet jeg ikke. Det viktigste er å knytte til seg god kompetanse der det er behov for mer kompetanse. Vi har de beste treningsfasilitetene i landet, mens det ikke finnes en innendørshall i Oslo på samme måte som her, sier Hatløy.

– Det finnes en hall som ligger i Bærum, og så får vi en i Oslo om noen år som kommer til å bli veldig bra, sier Hausken Sjöqvist i friidrettsforbundet.

«Svake» øvelser

Selv om Warholm imponerte stort under U20-EM forrige uke, er det liten tvil om at han fortsatt kan forbedre seg mye på sine «svake» øvelser.

– Han må trene i flere år for å ta et steg opp, men det handler også om å bli bedre i kasteøvelsene (diskos og spyd) og i stavsprang. Spesielt i kasteøvelsene har han veldig mange poeng å hente, sier friidrettsforbundets utviklingsansvarlige.

Hvis 19-åringen velger å flytte til Oslo, vil han få mye hjelp til å forbedre seg i disse øvelsene.

– Karsten vil få tilgang på det beste medisinske apparatet vi har om det er behov for det. Han vil også få solid oppfølging og hjelp fra landslagsansvarlige og øvelsesansvarlige i kast og stav. Å bo i Oslo vil bety litt mindre reising og treningsforholdene begynner å bli helt i toppen, sier Hausken Sjöqvist.

Fikk fri etter utmattelsen

I en tid der norsk friidrett sliter med profiler som svikter både på og utenfor konkurransene, så er det viktig å få opp utøvere som leverer resultater.

I tillegg er ikke Warholm redd for å være ærlig og direkte utad i media for å skape blest rundt seg selv og sin idrett.

– Det er slike utøvere vi alltid trenger flere av. Han har fantastiske holdninger, er forbilledlig jordnær og sprenger grenser, sier hun. Hausken Sjöqvist viser til at de gode resultatene i U20-EM gjør at Norge er den 11. beste nasjonen i Europa på juniorsiden.

– Det er bra med tanke på at vi er det 27. mest folkeriket landet i Europa. Framtiden ser lys ut for norsk friidrett.

Warholm selv har tatt seg helt fri og nyter noen fridager sammen med familien i Sverige etter helgens hardkjør.

– Han var ganske utladet og det ble en sein kveld søndag, så det er viktig at han får hentet seg litt inn, sier trener Hatløy.

Om to uker venter senior-NM i Haugesund.