Vika-guttene slår et slag for kreftsaken og inviterer til showkamp i håndball mot fotballspillerne på Aalesunds FKs elitelag.

Vil fylle hallen– Vi håper sjølsagt på å fylle tribunene i Fagerlihallen til denne showkampen, sier Thomas Buchardt.Han er trener for det lovende 16-årslaget i Spjelkavik Idrettslag, gutter som satser hardt på å markere seg i en idrett som generelt sliter med rekrutteringa på Sunnmøre; herrehåndball.

– Takket være en svært velvillig innstilling hos Ålesund Håndballklubb har vi fått ansvaret for arrangementet onsdag 13. januar i Fagerlihallen. Da skal ÅHK møte Kristiansund i seriekamp for 2. divisjon menn. Men før den kampen, kl. 18.00, har vi utfordret Aalesunds FKs A-lag i fotball til en showkamp mot våre håndballgutter på 16-årslaget. Pengene går til kreftavdelingenOverskuddet fra denne kvelden skal gå til kreftavdelingen ved Ålesund Sjukehus, forteller Thomas Buchardt.Han er sjøl tidligere eliteseriespiller i håndball. Og har praktisert som trener for lokale håndballag. Nå har han sammen med Thorbjørn Ness fått fram et meget lovende 16-årslag i Spjelkavik IL.

– Vi var veldig nære å spille oss til den landsomfattende Bringserien, men i den avgjørende kampen mot Namsos før jul ble det ettmålstap. Dermed kom vi ikke blant de fem beste i regionserien som kvalifiserte seg til Bringserien, forklarer Buchardt.– Men gutta i Vika slår vel fotballgutta i AaFK i håndball?

– Det er mindre viktig hvordan det går i denne showkampen, vi synes det er veldig sporty gjort av AaFK å møte oss. Og Calle Bjørck hos AaFK har sagt at han er utrolig god i håndball. Nå får han sjansen til å vise det, gliser Buchardt.Positivt bidrag

– Jeg håper på 600 tilskuere i Fagerlihallen onsdag i neste uke. Da vi spilte regionskamper i Borgundhallen i høst kom det 320 tilskuere på det meste. En kamp der også AaFK får vist seg som håndballspillere håper vi fenger enda flere til å komme, reklamerer Thomas Buchardt.

– Vi synes det er viktig at vi som håndballklubb kan bidra på en positiv måte gjennom å skaffe penger til kreftsaken, legger Buchardt til.