Etter fem turneringsdager har guttene fra Herd G13 fem sterke seiere bak seg. Etter at de slo Gurskøy 6-0 i 8.-delsfinalen, er de klare for å spille kvartfinale mot AaFK senere i kveld.

Storebrødrene spiller på direktesendt TV2 kvart på fem.

Imponerer

Søskenlaget fra Herd spiller i G13-klassen (2001), men har bare med seg tre spillere som er født i 2001. De sju andre spillerne er født i 2002 og 2003 – dermed er de fleste Herdspillerne yngre enn spillerne på motstanderlagene.

– Vi er kun et lag som er satt sammen slik at de yngre søsknene skal få spille litt fotball de også. De fleste guttene er yngre enn de vi møter i kamper. Likevel har vi vunnet samtlige kamper og nå skal vi altså spille kvartfinale, forteller trener Ronny Holte, som er svært imponert over prestasjonen til de unge guttene som har levert over all forventning.

Taktisk

Siden flere av guttene er veldig unge for klassen, har taktikk vært veldig viktig for å lykkes blant de eldre.

– Vi er gode tekniske spillere og vi sørger for å spille ballen mye. Vi prøver å unngå dueller fordi motstanderne vil vinne på fysikk, forteller Holte.

Og 6-0 seieren mot Gurskøy er et klart bevis på at taktikken fungerer. Guttene fra Gurskøy fortvilet heller ikke over tapet. Med en 8.-delsfinale i A-sluttspillet er de nemlig det laget fra Gurskøy som har kommet lengst i Norway Cup noensinne.

Sivert Stokknes Eikrem scoret det femte målet i kampen mot Gurskøy. Foto: Marius Bøstrand
Johannes Osborg er en av spillerne på ”Søskenlaget” fra Herd og har sammen med lagkameratene imponert ved å komme til kvartfinalen i G13, 7’er klassen. Foto: Marius Bøstrand
Til tross for hele seks scoringer under kampen mot Gurskøy jublet Herd-spillerne like høyt hver gang. Foto: Marius Bøstrand
Foto: Marius Bøstrand