På et ekstraordinært årsmøte i Skarbøvik IF i kveld stemte hele 49 av 54 frammøtte for at Skarbøvik skal slå seg sammen med Hessa IL.

Dermed er en lang vinter med tidvis høy temperatur i ytre bydel i ferd med å gå mot slutten.

Det medførte nemlig stor irritasjon blant enkelte da det i utgangspunktet ble klart at klubbens nye navn skulle bli Osane Idrettslag.

Flere krefter ble satt i sving for å endre på det. Nå blir det omkamp 8. mars.

– Livredd for å miste SIF-navnet

Da er det nemlig klart for fellesmøte i den nye klubben. I forslaget som ble vedtatt på SIF-huset onsdag kveld, er det en forutsetning at medlemmene av den nye klubben skal få avgjøre navnet. Alternativene er i utgangspunktet Osane Idrettslag eller SIF-Hessa/Hessa-SIF.

Dette blir avgjort med to tredjedels flertall. Blir navnekombinasjonen vedtatt, avgjøres navnet med simpelt flertall.

– Nå gjelder det bare å møte opp på fellesmøtet 8. mars om du vil være med på å bestemme navnet, oppsummerte SIF-leder Einar Bryn etter kveldens ekstraordinære årsmøte.

Der var det ingen tvil om at det var navnet på den nye klubben som var det viktige for de oppmøtte. Sammenslåingen virker så godt som alle skjønt enige om - med noen få unntak.

Blant dem tidligere SIF-trener Svein Slinning, som langt på veg begrunnet det hele med nettopp navneproblematikken da han tok ordet på onsdagens årsmøte.

– Jeg er livredd for at SIF-navnet skal forsvinne. Jeg har ingen problemer med å akseptere at flertallet bestemmer, men selv kommer jeg til å stemme nei til en sammenslåing, sa Slinning til resten av årsmøtet.

Han fikk bare med seg ytterligere to frammøte på å stemme nei til sammenslåing. To stemte blankt, mens hele 49 av de 54 frammøtte stemte for sammenslåing.