I flere år har ildsjeler rundt Spjelkavik IL jobbet med planer om en storhall. I dag kom gode nyheter fra Utdanningsutvalget.Idrettslaget var avhengige av en positiv innstilling fra utvalget, og det fikk de.

Går inn for storhall

Utvalget la inn følgende forslag til vedtak etter møtet tidligere i dag:

1.  Idrettsfag lokaliseres til Spjelkavik videregående skole etter alternativ 1 (ny storhall som bygges sammen med Spjelkavik idrettslag på deres tomt ca. 300 meter fra Spjelkavik vgs).

2.  Fylkestinget gir fylkesrådmannen fullmakt til å etablere et aksjeselskap sammen med Spjelkavik IL og andre aktuelle samarbeidspartnere for utbygging og drift av en ny storhall.

- Vi er begeistret over dette. Nå må vi avvente og se hva som skjer i fylkesutvalget, sier Perry Holen i Spjelkavik IL til smp.no. Der vil det endelige vedtaket finne sted den 16. juni

Nå starter letingen etter firma som skal være med å fullføre prosjektet.

- Vi håper at det vil gjøre det lettere for politikerne og støtte opp om dette, sier Holen.

Stor støtte

Utvalget la vekt på det store ønsket om en ny storhall i Ålesund. Det er det er stort behov for, ifølge ildsjelene i SIL. Og de har stor støtte fra blant annet Norges håndballforbund.

- Vi kommer til å flytte mye regional aktivitet ut fra Trondheim til denne storhallen. Det være seg alt fra aldersbestemte sluttspill til landslagsaktivitet, sa Bjørn Marius Rørvik i NHF til Sunnmørsposten for to dager siden.

Hallen vil også være svært positivt for bedriftsidretten i området, ifølge Holen.

- Vi møter bare positive signaler med dette prosjektet, så vi er optimistiske, sier han.