Fortuna er i sin aller første  cupfinale noensinne, og det i et år da klubben også kan rykke opp i 1. divisjon. For en bølge de blåkledde rir på nå!

I solskinnet på en nydelig grasmatte på Aksla stadion klarte altså Fortuna å vinne 2-1 mot storfavoritt Lyn Oslo, etter to tidlige mål av Vivian Saadi. Men Lyn fikk en viktig redusering rett før pause, og etter hvilen var det spill mot ett mål. Men i det målet sto Fortuna-keeper Lisa Raknes, og hun reddet både høyt og lavt. En utrolig omgang av Lisa, rett og slett.

I en stim

– Vi er inne i en stim nå, smilte langevågsjenta etter kampen.

– Får håpe at stimen varer til etter kvalifiseringskampene for opprykk, og gjerne litt lengre også, sa hun.

Fortuna storspilte den første halvtimen mot et teknisk jevnere besatt Lyn-lag. Opplegget var høyt press og ballen raskt i angrep, og der framme løp Fortuna-spissene på mulige og umulige baller. Og på sin fjerde store sjanse, etter åtte minutter satt den. Vivian Saadi kom plutselig alene mot keeper, rundet henne og satte ballen i tomt bur. Ellevill jubel både på bana og på tribuna. Der en god del folk hadde møtt fram i fineværet.

Saadi økte

Kari Skovly var nær ved å øke, før Saadi selv satte inn 2-0 etter ypperlig innlegg fra nevnte Skovly. Da var det spilt 34 minutter, og Lyn var rystet.

Men så reduserte Oslo-jentene rett før pause ved Noor Eckhoff, og det var kamp igjen.

Og etter pause var det Lyn for alle pengene. Fortuna ble slitne, noe som ikke var rart når de kun har 14 spillere i stallen. Av disse er to keepere, og Fortuna spilte også damekamp to dager før. Lyns nr. 7, Camilla Linberg, var rett og slett utrolig god, og hun herjet vilt med Fortuna-forsvaret i 2. omgang. Men Lisa Raknes sto støtt imot.

Og mot slutten gikk Lyn tomme for krefter og ideer de også, og Fortuna kunne trygge seieren. Og finaleplassen i Oslo i november.

– Utrolig deilig

– Utrolig deilig at vi kommer i NM-finalen, gliste matchvinner Vivian Saadi. Som tidligere i år scoret hat-trick da Fortuna slo rivalen Herd 3-2 i 2. divisjon. Nå var hun der igjen.

– Det første målet var greit nok, jeg kom alene mot keeper og resten var enkelt. 2-0 målet var fint, synes jeg, og mye av æren må Kari (Skovly) få, som slo et perfekt innlegg til meg. Nei, nå skal vi feire finaleplassen, jublet Vivian.

– Assistenttrener Rune Sunde var strålende fornøyd. – Vi leverer en kanongod første halvtime, men klart vi er heldige i 2. omgang. Da ble det mye slurv fra oss, men det holdt. Tenk – vi er i finalen. Det er stort, sa han.