OPPDATERT: Hødd ledet 2-1 mot Sogndal ved pause i treningskampen på Fosshaugane Campus i Sogndal fredag, men måtte nøye seg med uavgjort 2-2. Og det var faktisk Hødd-trener Sindre Eid skuffet over.

– Vi gjør en «kanon» 1. omgang, og 2-1 burde ha vært 4-1 til oss etter spill og sjanser. I den omgangen var vi rett og slett gode, sier Eid.

To headinger

Steffen Moltu headet inn 1-0 etter en corner fra Daniel Eid. Sogndal utlignet, men så viste Hødds nye mål-tyv Joachim Osvold seg fram. Unge Johannes Sundgot slo et godt innlegg i feltet, og der knuste Osvold landslagsstopper Even Hovland i lufta og headet vakkert inn 2-1.

– Joachim ER bare god, han! Vi kommer til å få veldig stor glede av ham, tror treneren. Som også framhevet unge Johannes Sundgots spill på venstre vingback i Hødds 3-5-2 formasjon.

Sogndal overtok

Kampen endret helt karakter etter pause. Et toppet Sogndal-lag hadde ingen ønsker om å bli herjet med av Hødd fra divisjonen under i to omganger, og Sogndal dominerte 2. omgang.

– Vi kom oss aldri opp på banen, og ble bare stående og ta imot. Men vi holdt godt unna, selv om 2-2 målet til Sogndal var en tabbe fra oss der vi slo en tversoverpasning som ble snappet opp. Men alt i alt skal vi være veldig fornøyd med dette, det var et stort steg framover, roser Sindre Eid.

Fire manglet

Mindre imponerende blir ikke prestasjonen når vi får høre at Hødd måtte klare seg uten skadde Bendik Rise, Robin Hjelmeseth, Eirik Haugan og Andreas Breimyr.

Sogndal er for øvrig AaFKs åpningsmotstander i 1. divisjon tirsdag 3. april, og denne uka har klubben hentet tilbake Ulrik Flo fra Fredrikstad. Flo spilte spiss mot Hødd.

Lørdag skal flere av Hødd-spillerne som var i aksjon i Sogndal, spille ny kamp. Da kommer Molde 2 på besøk til Høddvoll for å møte Hødd 2.

Joachim Osvold er ny i Hødd, og scoret seiersmålet mot Brattvåg sist helg. Han er også sønn til tidligere landslagsspiller Kjetil Osvold.