Regnbyger og vind førte til visse endringer i programmet på Ekstremsportvekos tredje dag, men de fleste på Voss virker å bry seg lite om været. På Vangsvatnet prøvde tre damer ut det de innvidde kaller SUP, «Stand Up Padling» eller stående padling.

- Nå kaller ungene meg bare for Supermamma, ler Annie Olsen.

Rask mestring

35-åringen var nærmest frelst da hun kom i land til resten av familien etter en drøy time med padleåre i hånden og brett under beina.

- Jeg skal kjøpe full pakke. Dette er min nye greie. Jeg har sett det når jeg har vært ute og reist, i Thailand og Kroatia, og har vært fristet til å prøve det. Når jeg så at det var mulig her, var det bare å hive seg på, sier Olsen.

Sammen med Monica Lange­land og Fredrikke Høgsbro imponerte hun instruktør Gaute Kristiansen.

- De er blitt veldig flinke, helt i starten var de litt shaky. Det fine med SUP, er at man får det til så fort. I løpet av et kvarter får alle til å holde balansen. I løpet av én time mestrer man det. Gøyalt å se at det går så fort selv om det er mye vind og ikke de letteste forholdene her. Det gjør det også lettere å være instruktør, sier Kristiansen.

Populært

Ifølge ham er det flere og flere som får øynene opp for stående padling.

- SUP vil komme mer og mer. I Oslo selger jeg ti brett om dagen. Fortsatt er det nok litt sånn at det er for folk som liker å prøve nye ting. Her kommer du ut av komfortsonen på en safe måte. Kajakkpadlere tenker kanskje «hvorfor skal man stå?», men ni av ti skeptikere blir overbevist når de får prøve det, sier han.

Overbevist ble også danske Fredrikke Høgsbro.

- Det er vilt «sjovt», konkluderer hun.

- Selv om bølgene er ganske store, er brettet veldig stabilt. Det anbefales å prøve.

FRELST: Annie Olsen var storfornøyd etter å ha prøvd stående padling på Vangs­vatnet under Ekstremsportveko i går. Foto: Rune Sævig