Landslagssjef Even Pellerud var raus med rosen til unge Cecilie Hauståker Fiskerstrand da han presenterte Norges tropp til fotball-VM i Canada. Han omtalte 19-åringen som det største talentet i norsk damefotball på keepersida.

- Det fikk jeg ikke med meg. Det er jo utrolig kjekt om han sa det, ler 19-åringen når smp.no snakker med henne like etter pressekonferansen.

Bestemte kursen i høst

– Cecilie valgte fotball framfor andre idretter, sa Pellerud videre om Fiskerstrands talent for flere idretter.

Det var nemlig så sent som i fjor høst at hun valgte å satse fotball på bekostning av håndballen. En langt i fra enkel, men likevel selvsagt avgjørelse for multitalentet:

- Jeg var på tre landslagssamlinger på rad, med både håndball og fotball. Men hele livet har det kræsja, og regelen har alltid vært å prioritere det høyeste nivået. Da jeg ble tatt ut til seniorlandslaget i fotball, da måtte jeg velge fotballen, forklarer Cecilie.

Det angrer hun ikke på nå.

- Det går ikke an å beskrive hvor kult og stort det er å bli tatt ut i VM-troppen. Jeg skjønner at det absolutt var verdt å satse fotball, forteller Stabæk-spilleren.

Fra mandag av samles landslagstroppen, og da skal de være sammen helt fram til mesterskapet i starten av juni. Avreise fra Norge er 31. mai.

Lære av de beste

- Jeg gleder meg veldig til å trene med og lære av de beste i Norge, sier talentet, som gir seg selv en rolle som motivator og heiagjeng på sidelinja.

- Det blir nok mest for å lære, og jeg tror nok ikke det blir så mye spilletid på meg. Jeg er vant med å trene med Ingrid (Hjelmseth) i klubb, og jeg skal være der og støtte henne, sier Cecilie Fiskerstrand.

Før VM skal det spilles to treningskamper, og Cecilie skal ha intet mindre enn fire eksamener. Hun er nemlig ikke helt ferdig med videregående ennå.

- Nei, det blir jo en litt brå slutt på vgs dette her. Jeg skal ikke være mer på skolen nå, men må innom og ta de siste eksamenene. Den muntlig må jeg prøve å få tatt på Skype, ler hun og vedgår at det gjenstår litt lesing mellom treningene før hun føler seg klar for avsluttende eksamener ved Norges toppidrettsgymnas.

- Men det går helt sikkert fint, altså.

Fra Langevåg

Les også: I dag deles VM-billettene ut

Cecilie fra Langevåg kom med i Pelleruds tropp som består av 23 spillere totalt. Hun spiller til daglig i toppserieklubben Stabæk. Dit kom hun fra 1. divisjonsklubben Fortuna. Cecilie er oppflasket i Langevåg IL.

Norge møter Thailand, Elfenbeinkysten og Tyskland i de innledende kampene. VM spilles i perioden 6. juni til 5. juli og består for første gang av 24 lag. Finalen skal spilles i Vancouver.

VM-troppen

MålvakterIngrid Hjelmseth -  StabækCecilie Fiskerstrand - StabækSilje Vesterbekkmo - RøaForsvar                Maren Mjelde - AvaldsnesTrine Rønning - StabækMarita Skammelsrud Lund - LSK KvinnerNora Holstad Berge - Bayern MunchenIngrid Moe Wold - LSK KvinnerMaria Thorisdottir - KleppMarit Sandvei - LSK Kvinner

MidtbaneLene Mykjåland - LSK KvinnerGry Tofte Ims - KleppEmilie Bosshard Haavi - LSK KvinnerSolveig Gulbrandsen  KolbotnKristine Minde - LinköpingIngrid Schjelderup - Stabæk

AngrepIsabell Herlovsen - LSK KvinnerElise Thorsnes - AvaldsnesCaroline Graham Hansen - WolfsburgHege Hansen - KleppAda Stolsmo Hegerberg - Olympique LyonnaisMelissa Bjånesøy - StabækLisa-Marie Karlseng Utland - Trondheims-Ørn