Hany Suleiman og datteren Sara (13) fra Hessa er blant de som snart skal reise til Norway Cup.

– Vi reiser på søndag. Da skal vi ha fokus på fotballen og det å ha det kjekt, sier Suleiman.

– Du kan ikke bruke energi på å bekymre deg. Vi må fokusere på at det ikke skal skje, sier han.

Bekymret

Oslo politidistrikt bekreftet torsdag at de satte i verk flere sikkerhetstiltak enn det som opprinnelig var planlagt for Norway Cup. Et av tiltakene er flere politifolk på Ekebergsletta under turneringen. Dette har mange av de unge spillerne i nordvest fått med seg.

– Vi ble gjort oppmerksom på at en av jentene hadde lagt ut en melding på sosiale medier om at det var farlig og at Norway Cup kom til å bli avlyst. Det fikk flere på laget med seg. Derfor bestemte vi oss for å ta en prat med dem, sier Lennart Hjelme, trener for J13 i Spjelkavik IL.

Han forteller at de da forklarte spillerne om situasjonen.

– Jeg har ikke hørt at noen er redde nå etter at vi pratet med dem, sier Hjelme.

Følger råd

Hødd er det lokale laget som sender flest lag til Norway Cup. 13 lag og nærmere 200 spillere reiser nedover.

– Vi har sendt ut en e-post med informasjon til lagledere og andre ansvarlige. Vi har ikke noe møte før vi reiser, men vil ta en prat når vi er på plass i Oslo, sier daglig leder André Nevstad.Blindheim IL har også flere lag som reiser nedover, blant annet G16-laget der sønnen til lagleder Stein Moe skal spille.

– Vi har diskutert dette godt lagledere imellom. Vi forholder oss til det Norway Cup sier. Om de sier det er trygt så stoler vi på det, sier Moe, som også er medlem i styret i fotballgruppa.

Følger politiråd

Hany og Sara Suleiman reiser med fly søndag.

– Vi får bare høre hva politiet har å si. Om det er noen spesielle forholdsregler vi må ta så følger vi de råda. Jeg regner med at vi får god info, sier han.

Resten av familien kjører ned.

– Hun har fått det med seg, men på den alderen er de mer opptatt av Netflix og data. Vi får ta det på veg nedover, sier han.

<strong>Følger med:</strong> Daglig leder André Nevstad i Hødd. Foto: Alexander Worren