Det endte med en 21.-plass i sammendraget, kan mangekjemperen Sigrid Kleive se tilbake på junior-EM som et positivt mesterskap.

Etter å ha blitt sjuk, og kastet opp flere ganger i løpet av mesterskapet, satte hun personlige rekorder i tre av fire øvelser da sjukampen ble innledet torsdag.

Nådde nesten målet

Dag 2 inneholdt de siste tre øvelsene, som startet med lengde i skiftende vind, der ho fikk motvind. Sigrid hoppet likevel respektable 5,45 meter som er 11 cm bak sin personlige rekord.

Ho satte derimot en fjerde personlige rekord i turneringen i spydkast med lengden 41.49 meter, som hun var meget glad for.

– Spydkastet var jeg fornøyd med. Lengdehoppet var helt greit, men 800m trakk litt ned på humøret, sier Sigrid, og forklarer skuffelsen med at ho var bare to sekunder unna å nå sitt eget mål om å nå 5000 poeng. Det stoppet dessverre på 4975.

Fornøyd

Totalt sett er ho er likevel blidgjort med sin egen innsats under EM, og ble beste norske utøver framfor Solveig Hernandez Vråle.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har lært at man aldri skal gi opp, og at det er veldig mye som ligger i hodet. Så dette har vært god mental trening, sier ho til smp.no på telefon fra Tbilisi.