Tennøe mener inngangsbilletten for nye bedrifter i markedet er blitt enklere, men det utfordrer også eksisterende industri. Det vil i framtida ikke være nok med en mastergrad i utdannelsen.

Ny kunnskap

– Man må stadig fylle på med ny kunnskap. Vi må tenke radikalt nytt om hvordan vi utdanner oss, sier Tennøe, som opprinnelig kommer fra Brattvåg.

Seminaret er omfattet av stor interesse. Foto: Johan Behrentz

Følg Sunnmørsposten jobb og næringsliv på Facebook

Seminaret blir arrangert av prosjekt «Automatisert og robotisert produksjon med læringsarena», som blant annet Arne Tande i Brattvåg står bak.

Fabrikkplaner

Tore Tennøe, opprinnelig fra Brattvåg, tegnet et bilde av framtidas teknologi som gir store muligheter, men også utfordringer. Foto: Johan Behretnz

Raus gave

Under seminaret i formiddag kunne Sparebanken Møre overrekke en sjekk på en million kroner kroner til prosjektet.

Tandes kongstanke er å gjøre det attraktivt for industrien på Sunnmøre å bli værende i regionen.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Hindre utflagging

Det har i mange år vært utflagging fra Norge til lavkostland. Prosjektet handler om å finne tiltak for å redusere utflagging og for å bidra til tilbakeflagging av produksjon. Nøkkelen er samarbeid mellom bedrifter og utdanning og kompetanseutvikling når det gjelder produksjonsteknologi. Dermed kan man effektivisere produksjon og bedre konkurranseevne.

Sparebanken Møre ved Sveinung Klakegg (th) kunne overrekke en sjekk på en million kroner til prosjektet til Arne Tande (tv). Foto: Johan Behrentz