Den har Michelin-stjerne og har fått utmerkelse som Norges beste restaurant, men likevel stenger Ylajali på St. Olavs plass i Oslo dørene. I alle fall en stund.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling over de siste fem årene, og det skal vi fortsette med over de neste månedene, fram til vi stenger dørene 19. desember, sier Ramsvik i ei pressemelding.

For liten plass

Even Ramsvik fra Sjøholt har vært daglig leder og kjøkkensjef siden 2010, og anmelderne har roset ham for å drive Ylajali til nye høyder. I mars 2014 fikk de sin Michelin-stjerne, og restauranten kan skilte med en venteliste på bord som synes absurd i Norge:

– Sist lørdag hadde vi 92 bord på venteliste, sier Ramsvik til Dagens Næringsliv.

Les også: Michelin-kokken går nye veger

Dette er noe av grunnen til at restauranten nå stenger dørene en periode. De må utvikle seg, og bygget restauranten nå holder til i, setter begrensninger for videre vekst.

Per i dag er det plass til 25 gjester i lokalene, og nå er målet å finne et nytt, større og bedre. Om det er Ylajali som åpner i ny drakt om noen år, er lite trolig.

Ti måneder

Ramsvik ser for seg nyåpning først i 2017 av restauranten som i 2014 ble kåret til Oslos beste av Aftenposten, og til Norges beste av The Nordic prize. Sistnevnte kåring vant de for andre år på rad.

– Fulle bord og god økonomi til tross, så legger det flotte historiske bygget begrensninger på hvordan vi kan utvikle oss videre, skriver Ramsvik i pressemeldinga.

Ramsvik vil gi seg på topp og bruke de neste siste månedene på å feire det de har oppnådd så langt. Det skal komme en ny, mer uformell restaurant på samme sted.

Ramsvik har etter det Sunnmørsposten kjenner til noen tanker om nye prosjekter fram i tid for sin egen del også, i nye lokaler og omgivelser, men det er flere år til det eventuelt blir virkelighet.

Even Ramsvik Foto: Patrick da Silva Sæther