Da Ålesund internasjonale kor ble startet for omtrent tre år siden hadde de et klart formål om å samle folk fra ulike kulturer gjennom sang.

- Dette skal være et sted hvor fremmende kan bli kjent med andre og ha det kjekt, forteller medlem av koret Fride Rudi, mens vikardirigent, Solveig Nedregård, skyter inn at koret ikke har musikalske ambisjoner, men har masse annet å fokusere på.

Integrerer

- Musikk har en fantastisk evne til å fjerne tid og sted. Mange av de som kommer hit har vært, og er også i en forferdelig situasjon. Når de kommer til korøvingene er de veldig alvorlige og triste, men så starter vi å synge og noe forandrer seg. De kan glemme alt det som er vanskelig å koble av. Det er et utrolig verdifull tilbud, sier Nedregård.

Lærer norsk

- Få av dem snakker engelsk, og de kan nesten ikke norsk heller. For de som er interesserte oversetter vi enkle norske ord. I de to pausene som vi har i løpet av øvingen bruker vi også å prate mye, slik at de kan lære, sier Nedregård og Rudi som opplever både sterke inntrykk og mye latter og humor på torsdagskveldene.

Sterk opplevelse

- Det gir også en veldig sterk opplevelse å møte disse menneskene som har opplevd så mye vondt. Et av medlemmene fortalte om kona og babyen sin som sitter igjen i Syria, og det er jo en grusom situasjon. Det er da vi skal være her og ønske de som trenger det velkommen, og gi de noe å glede seg til, forteller damene som legger vekt på at koret er like mye ment for nordmenn som vil være med å gjøre en forskjell og dele glede mens de skaper noe helt unikt.