Dette er noen av forslagene som poppet opp når representanter for byens kulturliv fikk spørsmål om hva de synes det ledige lokalet i parken kulturhus bør brukes til.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Andreas Ottosen, kokk og medeier i restaurant Zuuma:– Pop up restaurant med skiftende kjendiskokker som kommer for å tilby sine spesielle menyer. Det hadde lokalet passet flott til. Kokk og medeier i restaurant Zuuma, Andreas Ottosen, blir begeistret av bare tanken. Han har ikke planer om å starte opp en slik pop up- restaurant, men synes likevel det er en kjempeidé.

– Under Inno Town og andre tilstelninger blir det servert cateringmat i kunstforeningens lokale, men det hadde absolutt vært fint med et kjøkken der og mulighet til å lage ordentlig mat der og da.

– Restaurantgjestene får ikke den flotte utsikten som Zuuma har, men utsikten mot byparken er flott den også. En pop up restaurant i kulturhuset hadde vært stilig, mener kokken som også ser for seg at det ledige kunstforeningslokalet bør brukes til et eller annet for barn- og ungdom.

– En plass band kan spille sammen, eller ungdom kan vise fram maleri, fotografi og annen kunst de har laget.

Eva Mørkeset, tidligere leder for Barneteatret Vårt:– Noe litt rampete! Det hadde vært artig om lokalet kunne brukes til noe helt annet enn det som det brukes til nå. Hiphop kanskje? Nå bør det tenkes utenfor boksen og åpne lokalet for mange forskjellige kunstformer og aktører, for eksempel rock en uke, og så utstillinger, korsang og performance de neste.

Tidligere leder for Barneteateret Vårt sender ut sitt forslag og fortsetter:

Matias Nesje, leder for Ålesund Symfoniorkester:– Kunstforeninga bør bygges om til en mindre konsertsal for kammermusikk og intimkonserter. Det har Parken kulturhus behov for. Forslaget kommer fra leder i Ålesunds Symfoniorkester, Matias Nesje, som synes at Ålesund når bør gripe muligheten til å få seg et kulturhus som rommer både en stor og en mindre konsertsal slik som Stavanger og andre byer har.

– Noen mener at bakveggen i dagens konsertsal bør fjernes mot kunstforeningens lokale slik at konsertsalen kan bli enda større? Hva synes du om det?

– Jeg tror konsertsalen er stor nok som den er. Av og til er salen stappfull, slik som under 17. mai-konserten, men sånn på det jevne er de 550 sitteplassen i salen nok, mener Nesje som dessuten håper at det ledige lokalet etter kunstforeninga gjør at Symfoniorkesteret kan få fast øvingslokale i Parken kulturhus.

– Det har vi ønsket oss i flere år, og har en dialog for å få til. Kanskje det ledige lokalet gjør det lettere å få øvingslokale i kulturhuset.

Kjell Kipperberg, komponist og dirigent:– Lokalet må brukes til noe som har med kultur å gjøre, sang, musikk og kultur generelt. Kanskje ballettundervisning eller en annen avdeling av kulturskolen? Kjell Kipperberg vet ikke om slik bruk praktisk lar seg gjøre, men er klar på at når kunstforeninga flytter ut, må det ledige lokalet brukes til noe i forbindelse med kulturhuset.

– Kanskje. Ofte fyller konsentrer alle de 550 sitteplassene, og det er stappfullt i salen. Men det ledige lokalet bør ikke nødvendigvis bare brukes til konsertsal. Det bør bli forskjellige aktiviteter der.

Berit Wennersberg, styreleder Stiftelsen Kulturkvartalet:– Jeg synes lokalet passet fint til kunstforeninga, og har ikke noe klart forslag til hva som bør flytte inn. Men kommunen, som huseier, bør sette i gang en idédugnad om hva det ledige lokalet bør brukes til i framtida. Et flott og synlig lokale med tilknytning til byens kulturhus, sier Berit Wennersberg.

Simon Wågsholm, styreleder Aggregat kunstnerfellesskap:– En fin restaurant kanskje? Det er muligens det mest realistiske å bruke lokalet til? Forslaget kommer fra Simon Wågsholm, styreleder for Aggregat Atelierfellesskap, som innrømmer at han ikke har gjort seg så mange tanker om hva som bør flytte inn når kunstforeninga flytter ut.

– Dette er et veldig spesielt lokale som stiller krav til de som skal bruke det. Aggregat kunstnerfellesskap er på husjakt, så kanskje vi kan flytte inn? Det var en god idé, kommer det entusiastisk fra Wågsholm før han kommer på at Aggregat sikkert ikke har råd til å betale husleia Ålesund kommune skal ha for lokalet.

– Husleia som ble satt for kunstforeninga er ganske stiv, så holder kommune på den er det kanskje ikke så mange som har råd til å flytte inn. Det er viktig å få snarlig svar på hva kommunen vil med lokalet i framtida, mener Simon Wågsholm som plutselig har fått to nye ideer om hva lokalet kan brukes til:

– Kanskje Ålesund kunstfagskole kan flytte inn? Eller kanskje byens ungdom kan få seg et ungdomshus i Parken kulturhus?

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.