Han er sterkt kritisk til sjukehusplanen som i dag ble presentert av helseminister Bent Høie.

- Starter du å plukke funksjoner ut av Volda sjukehus, er vegen kort til at vi sitter igjen med et distriktsmedisinsk senter, tror Bjørdal.

I planen Høie presenterte blir Volda sjukehus kategorisert som et akuttsjukehus, men vel og merke kun med akuttberedskap på indremedisin.

I regjeringens nye plan er sjukehusene plasert i fire kategorier. Regionsjukehus, som St. Olav i Trondheim, stort akuttsjukehus, som sjukehuset i Ålesund, akuttsjukehus, som i Volda, og til slutt sjukehus uten akuttfunksjon.

Vil svekke fødeavdelingen

Begrunnelsen for å gjøre det på denne måten er den økte spesialiseringen en ser innen kirurgien, og at en i framtida ikke vil kunne skaffe nok spesialiserte kirurger for å dekke behovet.

- Jeg stoler på fagfolkene ved sjukehuset i Volda når de sier at kvaliteten på akuttilbudet er mer enn godt nok, sier Bjørdal.

Som mener en slik omorganisering også vil redusere verdier av fødeavdelingen ved sjukehuset.

- Jeg kjøper ikke argumentet om at bare sjukehusene blir store nok, så blir de bedre, påpeker han.

Usikker på utfallet

Men Bjørdal er forsiktig med å spekulere i hva Arbeiderpartiet konkluderer med når sjukehusplanen kommer til Stortinget.

- Jeg kan ikke forskuttere hva våre helsepolitikere faller ned på. Men jeg føler meg ganske sikker på at vi aldri vil gi regjeringen noen blankofullmakt til å gjennomføre denne planen. Uansett kan jeg love at jeg vil slåss for Volda sjukehus, sier Bjørdal.