Det bekrefter daglig leder Hallstein Saunes overfor smp.no.

Alt tyder på at det blir asylmottak i den såkalte "Studentblokka" på Volsdalsberga i Ålesund.

Godkjent

Utlendingsdirektoratet (UDI) har akseptert tilbudet fra Link, men kontrakten er altså formelt ikke signert, opplyser Saunes.

Start i løpet av våren

Link planlegger nå oppstart våren 2016.

– Endelig oppstartsdato skal vi avtale med UDI. Det ligger en forutsetning i vårt tilbud, og vi må blant annet bruke to måneder til sprinkelanlegg og nytt brannvarslingssystem. I tillegg går det noen uker til å rigge alt utstyr i boliger og kontor, forklarer Saunes.

Mottak for 240-270 personer

I avtalen ligger det en maksimalkapasitet på 240 plasser. Så er det inngått en såkalt opsjon på 30 plasser til om det skulle bli behov. Alt skal drives som et ordinært mottak, og det blir lagt til rette for både familier og enslige asylsøkere.

For ordinære mottak inngår UDI kontrakter på tre år med muligheter for ytterligere forlenging i tre år til.

Bra beliggenhet

Mottaket i Ålesund blir i så fall LINK sitt 19. mottak i drift. Selskapet har drevet i 17 år totalt.

– Nå har vi hatt en hektisk høst i 2015 hvor vi har åpnet 10-12 mottak. Det er opprettet veldig mange kortsiktige akuttinnkvarteringsplasser, og det er disse som nå skal flyttes over i ordinære mottak, forklarer lederen.

For mottaket på Volsdalsberga blir det ett stort sentralisert mottak med boliger, kontor og fellesareal samlet. Alle boenhetene har bad, og de fleste har eget kjøkken. Ofte blir ordinære mottak lagt opp i kombinasjon mellom større sentraliserte bygg, og hus og leiligheter i en kommune.

– Jeg mener mottaket vil ligge veldig godt plassert med kort avstand til Ålesund sentrum. Alt ligger til rette for en vellykket drift, mener Saunes.

I blokka er det både hybler og leiligheter. LINK håper å få plassert barnefamiliene i leilighetene.