Full fart på Flisnes

Gjennomsnittlig omsetningshastighet i 2. halvår for Flisnes/Emblem har vært 30 dager i 2. halvår. Dette er raskest i Ålesund, og området skårer også høgt på kvadratmeterpris i alle fire boligkategorier.

– I dette området holder prisene seg godt og boligene går forholdsvis raskt unna, sier Espen Skarbø som er leder for Krogsveen sin avdeling på Moa.

– Jeg har en oppfatning av at dette området har en større andel tilflyttere enn andre områder i Ålesund. Folk fra f. eks søre og indre Sunnmøre vil nok rent geografisk, lettere kunne flytte hit, sier Skarbø.

Livet på sørsida

Statistikken viser videre at området Åse/Hatlane og vestover mot Gåseid/Ratvik ligger i en høyere priskategori. Området har de dyreste rekkehusene og tomannsboligene, og de nest dyreste leilighetene og eneboligene basert på salgstallene i 2. halvår i år.

Temposkifte på Aspøy

Aspøy utmerker seg på statistikken for første halvår. Hele 95 dager tok det å få solgt en bolig. I andre halvår går det raskere med 71 dager.

– Aspøy er for ordens skyld et litt dels markedsområde, sier Skarbø. Området fra Storhaugen og østover og mot Brosundet er eksempelvis mer attraktivt og lettsolgt enn boliger i andre enden av øya.

Marked i ubalanse

Hva ble boligen solgt for? Se alle eiendomssalg på Sunnmøre siste 30 dagene her