1. oktober er datoen: Da kan du være med på en av de viktigste endringene som skal skje i Ålesund by. På sørsida av byens skal det blant annet bygges ny kulturskole, ny videregående skole og nye møteplasser.

Men hvordan bør de være, hvis du som ung skal trives i sentrum? Det vil planleggerne gjerne vite.

Følg smp.no på Facebook

– Utrolig viktig

«Involvering» er et fint ord. Det sier noe om at de som bruker samfunnet skal få være med på å forme det. Men å faktisk gjennomføre det, er ikke alltid like lett. Det har Ålesund kommune skjønt, sier Liv Kjersti Finholt.

Hun er prosjektleder for et nytt tiltak som skal gjøre at barn og unge får mer å si i lokaldemokratiet. Nå leter hun etter nye måter barn og unge kan bli hørt.

– Dette er utrolig viktig. Ikke bare fordi det står i loven, men fordi et sted der barn og unge trives, ofte er et bra sted for andre også. Men det er ikke alltid de får fremmet sine ideer, som jo kan være helt annerledes enn slik voksne ser det. Det skal vi hjelpe til med nå.

Mindre preik

Ett av forsøkene er en workshop som starter på Rådhusplassen ettermiddagen 1. oktober. Alle unge som vil, kan melde seg på. Da får du bli med på omvisning, pizzaspising og idédugnad.

– Vi lover at pratingen fra vår side holdes på et minimum. Her skal vi gå aktivt til verks, sier Finholt.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no