– Jeg vil rå menighetene til å tillate tigging ved kirkene, men ikke inne i kirkene, sier han til menighetsmagasinet Glød i Ålesund.

Flere av Ålesund-kirkene har opplevd at tiggere har satt seg utenfor for å tigge om penger, og i enkelte tilfeller har de også gått inn i kirkebygget.

Dette har vært et vanskelig spørsmål for kirkerådene. Blant annet i Ulstein, der tigging på kirketrappa skapte debatt tidligere i år.

Les mer: Sal på kyrkjetrappa vekker debatt

Den fungerende Møre-bikopen oppfordrer kirkegjengere til å hilse på tiggerne når de går forbi, selv om de ikke gir penger. Han mener også at man ikke kan skille mellom arrangementer, at det skal være lov med tigging ved en anledning, og ikke en annen.

– Tiggere bør tas vennlig imot, på samme måte som andre som kommer til kirken. Det vør være velkommen til å delta ved gudstjenester og andre åpne samvær, sier Olav Gading.

Han ser tiggingen som et uttrykk for et samfunn i ubalanse, og at det er et uttrykk for nøden i verden. Han vil likevel ikke tillate tigging inne i selve kirken.

Følg smp.no på Facebook og bli oppdatert

Soknerådsleder Birgitte Ulstein Kvangarsnes i Spjelkavik menighet sier de vil følge rådene, med ett unntak: Menigheten ønsker ikke tigging under begravelser. Ellers vil de forsøke å invitere tiggerne inn i kirken.

Hva mener du om saken? Si din mening i kommentarfeltet! (NB! Kommentarene blir moderert, vi oppfordrer til saklig debatt)

Ved flere anledninger har tiggere oppsøkt Spjelkavik kirke på Moa.