– Vi reagerer med en uttalelse som konsernutvalget og konserntillitsvalgte onsdag sendte til styreleder Kaare M. Gisvold og konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media, sier konserntillitsvalgt Ulf Dalheim.

Han sier at lønnsøkningene det legges opp til ikke på noen måte harmonerer med virkelighetsoppfatningen til ansatte i konsernet som har fått lønnsøkninger i størrelsesorden 2,5 til tre prosent.

Konsernsjef Koch: – Urettmessig kritikk

Sterke følelser

– Dessuten er vi inne i en spare- og nedbemanningsfase som går hardt ut over de ansatte. 115 ansatte har sagt ja til enten sluttpakker eller AFP med såkalt gavepensjon. Det skaper sterke følelser når en gruppe på seks ledende ansatte, med konsernsjefen i spissen, ligger an til en lønnsøkning med samla ramme på nær en million kroner, sier Ulf Dalheim.

Polaris Media omfatter en rekke mediebedrifter fra Nordfjord i sør til Harstad i nord, blant andre Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og Adresseavisen med datterbedrifter.

Lesflere næringslivsnyheter på smp.no

Revurderer

Adm.dir. Harald Rise i Polaris Nordvest er blant dem som har utsikter til en betydelig lønnsøkning, om styret vil.

– Lønnsøkningen til lederne fører til at flere av de som har sagt ja til sluttavtaler er i ferd med å endre oppfatning. I så fall setter det hele nedbemanningsprosessen i konsernet i fare, sier Ulf Dalheim.

De tillitsvalgte bruker ganske sterke ord i sin henvendelse til styreformann og konsernsjef. Brevet munner ut i en oppfordring om å stoppe de foreslåtte lønnsøkningene. Den gode dugnadsånden og forståelsen for nødvendigheten av effektivisering av organisasjonen i Polaris Media som eksisterte fram til forslaget om lønnsøkninger ble kjent, står nå i fare, heter det.

Følgsmp.no på Facebook

Sa nei til bonus

De tillitsvalgte gir for øvrig ros til konsernledelsen som har sagt nei takk til å motta bonus for 2012, noe som blir karakterisert som en klok beslutning i den situasjonen som konsernet nå er oppe i. De oppfordrer igjen konsernledelsen om å si fra seg bonusordningene for godt.

– De lønnsøkningene det nå legges opp til gjelder jo også i framtida, og over tid utgjør det jo langt mer enn de bonusene de nå har sagt fra seg, sier Ulf Dalheim.

Konsernsjef Koch: – Urettmessig kritikk