- Vi er på veg fra Haltenbanken til Nordsjøen, men har måttet senke riggen og legge oss i ro inntil været blir bedre. Når det løyer vil vi gå inn til land, trolig til Breisundet, sier stabilitetssjef Bjørn Brattheim til smp.no torsdag ettermiddag.

Songa Trym, som eies av rederiet Songa Offshore, er i oppdrag for Statoil. Den har boret etter olje ved Haltenbanken, men har siden søndag vært i slep fra Haltenbanken til Nordsjøen, der den skal ha et lignende oppdrag.

Kostbar forsinkelse

Normalt skulle hele turen tatt 1,5 døgn, men det dårlige været har forsinket ferden betydelig.

Opprinnelig var riggen ferdig med oppdraget i november. Forsinkelsen koster. Ratene er for tida 350.000 dollar i døgnet.

Ankerhåndteringsfartøyene Island Vanguard og Siem Opal sleper riggen, men også de ligger nå på været i påvente av at vinden skal minke.

- Vi har jo vært ute i hard vær tidligere, men det er sjelden at det er så dårlig vær over lang tid, sier kaptein Ove Holberg om bord i slepefatøyet Island Vanguard.

Hente drivstoff

Han håpet ved 13.40-tida at vinden skulle løye og at man kan begynne slepingen mot Sulafjorden. I så måte vil man kunne være der ved 13-tida fredag. Da vil man også ha tatt los om bord og fått assistanse av Havila Mars.

- Da vil jeg nesten kunne se hjem til Fiskarstranda, sier Bjørn Brattheim, som mener det er nødvendig å komme i smulere sjø for å hente inn proviant og drivstoff.