Det er gitt fellingstillatelse i Stranda og Sykkylven på ulven etter at minst 15 sauer og lam er drept av rovdyr i Hellesylt den siste uka.

Rovvilteksperter mener skadene på dyra tyder på at det er ulv som har vært på ferde, men det er ikke endelig slått fast.

– At såpass mye ressurser blir satt inn i jakten etter én streifulv, vitner om et håpløst syn på våre store rovdyr i norsk natur, skriver Anne Margrethe Vadder i aksjonen, i en epost til smp.no.

Helt normalt

– Disse unge ulvene har levd hele livet sitt beskyttet av foreldrene i et revir frem til nå. De er antakelig født i fjor og er rundt ett år gamle, altså valper. Disse unge ulvene legger ut på vandring for å finne en make, skriver hun videre.

Gjennom Sunnmørsposten lovte Bjørdal skuddpremie på den som skjøt fredet rovvilt.

Les også: Lover 10.000 kroner i ulovlig dusør

Vil ha andre tiltak enn jakt

Aksjonen mener at målet bør være at det blir innført andre tiltak enn jakt.

Vadder er også kritisk til at det tas i bruk hunder for å gå spor, og hevder dette er en kontroversiell jaktmetode.

Ikke aktiv jakt

Ulven ble sist sett i Søvikdalen i Sykkylven tidlig mandag kveld, men etter det tidspunktet skal det ikke ha blitt gjort observasjoner.

Det betyr at ingen jaktlag for tida er ute. Årsaken er at man ikke vet hvor en skal lete etter, og at man heller ikke vet om ulven fortsatt er i området.

– Så nå avventer vi situasjonen, og venter på at det eventuelt skal komme inn nye meldinger, legger Drotninghaug til.

På det meste var det ti jegere på jakt etter ulven. De hadde med seg spesialtrente hunder som de tror var på sporet av ulven på et tidspunkt. Men jegerne fortalte at hunden mista sporet da de kom inn på en grusveg.

Ung hannulv

Ifølge Drotninghaug tror eksperter at det er en enslig hannulv uten revir som er på Sunnmørs-tur.

- Ulven vil på et tidspunkt nå sjøen og kan da enten ta samme veg tilbake eller gå via Velledalen. Siden de ikke har revir har den ikke et fat bevegelsesmønster, sier lederen av viltnemda.

Han opplyser at hundepatruljene er vendt tilbake til Gudbrandsdalen i påvente av nye observasjoner.