Smp.no følger styremøtet i Ambulanse Midt-Norge torsdag - budsjettsaken skal til behandling fra kl. 12.30

Styreleder Marthe Styve Holte i Helse Midt-Norge er tydelig på at hun ikke har til hensikt å legge seg opp i arbeidet som foregår med å kutte i budsjettet for ambulansedrifta i de ulike distriktene.

Forslaget som ligger på bordet i torsdagens styremøte i ambulanseforetaket, har ført til en strøm av bekymringsmeldinger - fra Søre Sunnmøre - men også fra andre deler av helseforetaket.

Det er blant annet foreslått at Vanylven og Ulstein mister hver sin ambulansebil.

Les også: Tar selvkritikk for hastverk

Ambulansedriften ble også tema under torsdagens pressekonferanse, der Helse Midt-Norge la fram resultatene for 2013.

– Rammene er gitt

På spørsmål om Styve Holte allerede nå så at det ville være behov for å øke rammene for driften av sjukebilene, var hun klart avvisende.

– Rammene er gitt, slår hun fast: – I respekt for arbeidet som foregår i vårt eget foretak, skal jeg ikke forskuttere det styrearbeidet, svarer hun.

– Alle endringstiltak må dessuten evalueres grundig, og det forventer jeg også blir gjort når det gjelder ambulansedrifta, fortsetter hun.

– Bedre tjeneste i dag

Neste år skal ambulansetjenesten omorganiseres innunder Helse Møre og Romsdal, og styrelederen påpekte at både sjukehus og kommuner skal ha et ord med i laget for å avgjøre plassering av biler og stasjoner.

Administrerende direktør Trond Michael Andersen påpeker dessuten at han mener ambulansedrifta er bedre i dag, enn den var da den ble drevet privat.

– Jeg sier ikke at den var dårlig da, men vi mener den er bedre nå med nye biler, flere nye stasjoner og økt kompetanse, legger han til.

Smp.no følger styremøtet i Ambulanse Midt-Norge torsdag