Breibandselskapet  StayOn i Breivika i Ålesund fortsetter sin vekst og har overtatt 1000 breibandskunder fra Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk. Disse kundene får levert internett over de tradisjonelle telefonlinjene av kobber.

Frode Siem, som er administrerende direktør  i StayOn i Ålesund, sier følgende om overtagelsen:

Tjente sju millioner

StayOn AS er et selskap hjemmehørende i Ålesund som leverer breiband og internett til om lag 14 000 kunder i Møre og Romsdal, der omtrent halvparten er Ålesund, Giske og Sula. StayOn AS er 100 prosent eid av Altibox , som er leverandør av innhold i fibernettene rundt om i Norge. Selskapet ble etablert på høsten 2011.

Kobberkabelen lever

Det har de siste par årene fra mange hold blitt spådd kobberkablenes snarlig død, til fordel for optisk fiber, men StayOn’s resultater og virksomhet er et bevis på at denne teknologien fortsatt har et liv foran seg og er viktig for å gi folk flest et godt bredbåndstilbud.

DSL teknologien er, og blir et nødvendig supplement til optisk fiber i mange år fremover. Fortsatt er det i Europa langt over 50 prosent som har sin bredbåndstilknytning via kobberkabelen. Det vil ta lang tid å erstatte disse med fiber.

StayOn  har i dag 15 ansatte og er lokalisert sentralt i Breivika.