NTB direkterapporterer om uværet langs kysten. Følg rapporteringa nederst i saka:

Meteorologene har advart mot full storm langs kysten fredag og natt til lørdag, med kraftige vindkast innover land.

Fartøyene lå tett i tett både ved Sjøgata og Stornespiren, noen lå til og med jamnsides. Ute på Aspevågen gikk sjøen hvit av stormbygene.

Se bilder tagget #smpno på Instagram her (ekstern lenke)

Stormen som er ventet å ta seg opp seint i ettermiddag, har også gitt trøbbel for annen båttrafikk. Når det gjelder hurtigbåt blei Nordøyruta med M/S Tidelyn meldt innstilt resten av dagen fra rundt klokka 17.45. Fra 20.45 gjelder det samme for Hareidruta og M/S Tyrving, etter at de i flere timer har måttet droppe anløp til Valderøya, melder Norled.

Når det gjelder ferjene er alle avganger på sambandet Småge-Orta-Finnøya-Sandøya-Ona kansellert inntil videre. Dette vil trolig ikke komme i gang igjen før tidligst lørdag formiddag, opplyser Torghatten Nord på sine hjemmesider.

Dårlig vær gjør også at hurtigruteskipet Midnatsol må droppe alle havneanløp og seile rett fra Rørvik i Nord-Trøndelag til Bergen i helgen. Anløpene som droppes er Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund, Torvik, Måløy og Florø.

Se stormfenomenet: Elva renner oppoverElever sendt hjem: Skolen lakk som ei sil

Ifølge vindkartene på yr.no øker vinden fra 17-18-tida i ettermiddag, og det vil blåse kraftig gjennom hele kvelden og natta.

Hold deg oppdatert med siste værvarsel fra Yr.no (ekstern lenke)

NVE melder samtidig om økt fare for jordskred og flom fra Sogn og Fjordane og fylkene nordover på varslingssiden Varsom.no.

NTB direkterapporterer om uværet langs kysten. Følg rapporteringa her: