Sami Milhem (20) ble funnet drept og partert på Bigset i Hareid 8. august i fjor.

En 24 år gammel mann ble i sunnmøre tingrett dømt til 19 års fengsel for overlagt drap, men mannen har anket fordi han mener straffen er for streng.  Torsdag forklarer han seg i Frostating lagmannsrett.

Trodde han hadde voldtatt

Retten mente tiltalte hadde opparbeidet en sterk aggresjon mot Milhem etter at samboeren hans hadde fortalt om en voldtekt i mai 2014. Vitner har forklart at tiltalte skulle «ta» Sami Milhem fordi kjæresten hans hadde sagt at hun var blitt voldtatt av ham.

Mareritt i fengselet

Han forteller om en tung tid i fengselet.

– I starten var det som et levende mareritt. Jeg sleit utrolig mye psykisk, og sov bare en time eller to i strekk og våknet av mareritt etter det jeg hadde gjort. Det har vært utrolig tungt å leve med at jeg har vært i stand til å gjøre noe sånt, fortalte 24-åringen.

– Har du hatt behandling i fengselet, spurte mannens forsvarer, advokat Johnny Veum.

Ikke hennes feil

Sjøl om den tidligere samboeren løy om voldtektene, legger ikke 24-åringen skylden på henne.

Erkjenner at han drepte

24-åringen har lyst å ta en utdannelse i fengselet.

– Det er veldig vanskelig for meg å legge planer og se lyst på fremtiden, men jeg vil prøve å fullføre utdannelsen som forskalingssnekker, men sliter veldig med å konsentrere meg, forklarte 24-åringen.

– Jeg har fra dag en erkjent det jeg har gjort sjøl om jeg ikke husker mange av detaljene. Jeg husker ikke å ha planlagt det, men ser at det jeg mest sannsynlig har gjort. Jeg vil nå sone tida mi og gjøre opp for det jeg har gjort.

I starten av soninga var jeg sint på avdøde, men når jeg fikk vite at det ikke hadde skjedd noen overgrep, har det snudd, men jeg har ikke vært i kontakt med hans familie, forklarte 24-åringen.

Lagmannsrettens dom i saken vil foreligge allerede fredag.