Nybygget på toppen av Kremmergaarden er i ferd med å reise seg, men rådmann og arkitekt har ikke greid å bli enige om hvordan fasadene skal se ut. Tirsdag ettermiddag ga et enstemmig plan- og byggesaksutvalg grønt lys for fasadeplater med puss, og dermed får utbygger og arkitekt det som de vil.

Ble ikke enige

- Har blitt bedre

Administrasjonen valgte å sende saka tilbake til utvalget med ei innstilling om å si nei til de nye tegningene.

- Jeg mener at utbyggeren har svart på de utfordringene vi ga dem, og bygget har blitt bedre etter at tegningene er reviderte, sa utvalgsleder Sindre Nakken (Ap).

- Har blitt dårligere

Også Roar Salen fra Høyre var enig i at de reviderte tegningene var bedre enn de opprinnelige, mens Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista) mente at det hadde gått den andre vegen.

- Administrasjonen og arkitekten har forsøkt å komme fram til kompomisser, og for hvert forsøk har bygget blitt dårligere, mente Knutsen.

Han sa at det var spesielt synd at "baksidene" på bygget var de beste, mens fasadene mot Korsegata og Notenesgata hadde blitt dårligere i i løpet av prosessen etter at de første tegningene ble lagt fram.

Knutsen støttet imidlertid Nakkens forslag, og mente at det fikk være grenser for hvor langt kommunens styringsrett skal gå inn i et privat byggeprosjekt.

Anita Hjelvik Sætremyr og Atle Istad - begge fra Frp - studerte fasadeprøvene som er hengt opp i Kremmergaarden før møtet i plan- og byggesaksutvalget. Foto: Hilde Hovik