Global Capital Partner AS ble etablert i oktober 2016 etter at Global Markets AS (opprettet 2013) mistet konsesjonen hos Finanstilsynet.

– Finanstilsynet finner at de forhold som er omtalt representerer så alvorlige og systematiske brudd på bestemmelser i verdipapirhandelloven og tilhørende forskrifter at vilkårene for å tilbakekalle Foretakets tillatelse til å yte investerings- tjenester er til stede, het det i beslutningen da.

Fikk advarsel

Senest i 2017 advarte Finanstilsynet mot GCP og flere andre firmaer som ulovlig kontaktet kunder for å låne penger til et britisk kredittselskap gjennom Precise Prediction AS.

– Etter det Finanstilsynet kjenner til har selskapene Falch Finans, Global Capital Partners og Omicron kontaktet potensielle långivere med invitasjon til å låne penger til Precise Prediction.

– Slik mellommannsvirksomhet utgjør registreringspliktig låneformidlingsvirksomhet. Finanstilsynet kan opplyse om at ingen av de nevnte selskaper har registrert seg hos Finanstilsynet som låneformidlingsselskaper. Disse selskapenes låneformidlingsvirksomhet er følgelig ulovlig.

Ny refs

Global Markets AS og Global Capital Partner AS har samme forretningsadresse, samme daglig leder og styreleder.

Nå er GCP igjen i Finanstilsynets søkelys etter tips fra publikum.

Ifølge Finanstilsynet har ikke GCP tillatelse til å yte investeringstjenester.

GCP på sin side hevder at de ikke driver konsesjonspliktige tjenester, selv om hjemme- siden gir inntrykk av det.