– Global Capital Partner AS har ikke tillatelse til å yte investeringstjenester. Foretaket er heller ikke registrert som tilknyttet agent til et verdipapirforetak. Dette innebærer at de blant annet ikke kan tilby investeringsrådgivning eller motta og videreformidle ordre i finansielle instrumenter, som for eksempel aksjer eller obligasjoner, til andre verdipapirforetak, sier seksjonssjef Gry Evensen Skallerud, seksjon for verdipapirforetak og infrastruktur i Finanstilsynet til Sunnmørsposten.

Finanstilsynet er kjent med foretaket, opplyser hun.

– Tilsynet gjør løpende vurderinger av om, og eventuelt hvordan, tips og informasjon om mulig ulovlig virksomhet skal følges opp. Vi har ingen kommentarer til denne saka ut over dette på nåværende tidspunkt.

Mangler tillatelse

Sunnmørsposten snakket med daglig leder Ken Ove Endresen på telefon mandag. Da bekreftet han muntlig møtet med den sjuke faren, beklaget overfor familien og lovte oss en presentasjon av selskapets produkter seinere samme dag.

Mandag ettermiddag/kveld og tirsdag forsøkte vi å komme i kontakt via telefon og tekstmeldinger.

Etter flere tekstmeldinger tirsdag svarte Endresen først at han ikke kjente til saken vi hadde snakket om. Litt seinere på dagen ombestemte han seg og beklaget på nytt, samt kom med et tilsvar på Finanstilsynets svar om virksomheten.

– Det stemmer at selskapet ikke har tillatelse til å drive investeringstjenester i henhold til verdipapirhandelloven, og selskapet tilbyr heller ikke dette. Selskapet har fram til og med desember vært subagent for et forsikringsforetak og har solgt kapitalforsikringer (foretaksobligasjoner og andre renteplasseringer). Denne ble sagt opp og selskapets ansatte er nå i et oslobasert eiendomsselskap. Dette selskapet har kjøpt en større post i oss, og vi har hatt en løpende integrasjon siden Q4 2017. I vårt selskap skal det fremover ikke være salg av finansprodukt, skriver Endresen i en melding.

Seksjonssjef: Gry Evensen Skallerud i Finanstilsynet. Foto: Finanstilsynet