Det var torsdag ettermiddag at politiet pågrep to litauiske menn på rundt tredve år ved en campingplass i Sør- Trøndelag.

De to sitter fredag i arrest i Trondheim, og blir framstilt for varetektsfengsling lørdag.

Les også: Her har innbruddstjuvene slått til

– Informasjon både fra egen etterforskning og observasjoner fra publikum, gjorde at vi kom på sporet av disse to personene og bilen. Oppfatningen er at de har befunnet seg i området uten å ha noe spesielt fore,  sier politiførstebetjent Lars Eirik Steinsland ved Ålesund politistasjon til smp.no.

Han påpeker at de også har fått god hjelp fra politiet i Sør-Trøndelag med å lokalisere de to mistenkte.

Etterlyser tips om bil

Steinsland sier han føler seg trygg på at politiet har pågrepet de rette personene, men det gjenstår i knytte de to mennene til flere av boliginnbruddene.

Steinsland oppfordrer folk som har opplysninger om bilen, om å ringe på telefonnummer 02800, eller sende inn tips på tipssiden til politiet.

Så langt har ikke politiet fått svar fra Kripos om de tekniske undersøkelsene fra de ulike innbruddene. Men eventuelle fingeravtrykk eller DNA-spor herfra, vil naturlig nok være gode bevis om de viser seg å matche noen av de pågrepne.

Hadde sølvtøy og gullsmykker

Ved pågripelsen var de i besittelse av blant annet gullsmykker, klokker og sølvtøy, men det er for tidlig å si om disse gjenstandene stammer fra innbruddene på Sunnmøre.

Sunnmørsposten skrev tidligere denne uka at det var begått 13 boliginnbrudd og ett innbruddsforsøk på Sunnmøre i løpet av ti dager (se kart, journ. anm.).

Politiet mener at sakene hadde en sammenheng - blant annet på grunn av metoden som var brukt.

Les også: Politiet ønsker tips etter innbruddsraid

Tidsperioden stemmer

Huseiere i både Ålesund, Giske, Sula, Skodje, Ørskog og Haram ble rammet, og innbruddene ble meldt mellom 7. og 17. februar. Fordi eierne har vært bortreist, har det ikke vært mulig for politiet å slå fast med sikkerhet når de ulike innbruddene skjedde.

– Men vi vet at disse to personene trolig kom til distriktet samme dag som det første innbruddet, og reiste herfra i tidsrommet da det siste innbruddet ble begått, sier Steinsland.

Politiførstebetjent Lars Eirik Steinsland sier politiet kjenner seg trygge på at de har pågrepet de riktige personene.