– Jeg synes det er litt morsomt at Harald Tom Nesvik i Sunnmørsposten sier at kampen for at Møre og Romsdal skulle bli et eget politidistrikt er hans største politiske seier. Dette er Senterpartiet modell. Det som skiller oss fra Nesvik er at vi ønsker at hele landet skal få denne modellen, mens Nesvik kun vil ha den i Møre og Romsdal, påpeker Klinge.

Hun registrer også at Høyres Helge Orten i det samme intervjuet legger stor vekt på hvor viktig det var at en lyktes med denne kampen, fordi det vil tilføre fylket ny viktig politikompetanse.

– Vi i Senterpartiet har jo hele tiden ment at store sammenslåinger ikke er svaret. Dette er skrekkeksempelet på dobbeltkommunikasjon fra Nesvik og Orten. Prinsippene om «robuste enheter» skal gjelde for landet for øvrig, men plutselig er det ikke så viktig når det handler om vårt eget fylke, sier Klinge.

Som mener argumentasjonen Nesvik og Orten har brukt tidligere, målt mot jubelen fra de to da Møre og Romsdal ble eget politidistrikt, ikke henger sammen.

– Om vi legger til grunn det som Orten og Nesvik har sagt om dette tidligere, altså at store robuste enheter er løsningen for et bedre politi, ja da må vi nesten slutte at Møre og Romsdal nå får et dårligere polititilbud all den tid at vårt fylke blir et av de minste politidistriktene. Dette henger ikke sammen, mener Klinge.

Men hun håper nå at Nesvik kan få nye politiske seire i tråd med Senterpartiets program.

– Jeg mener selv at Møre og Romsdal er stort nok til å bli eget politidistrikt, og jeg er derfor fornøyd med løsningen for fylkets del, med det er bortimot komisk at Nesvik nå erklærer at det er hans største politiske seier. Vi får håpe at de eneste politiske seirene han får framover er i tråd med Senterpartiets politikk og ikke Frps, sier en smilende Klinge.