Nye, foreslåtte restriksjoner rundt drikkevannskilden Brusdalsvatnet var tema da Ålesund kommune hadde informasjonsmøte for grunneiere mandag.

– Det var veldig mange spørsmål som forble ubesvart. Kommunen var veldig unnvikende i svarene og virket uforberedt, sier Bente Rekdal. Hun er grunneier og var blant 200-300 fremmøtte.

Ville ikke saksbehandle på sparket

Gjør som 23.000 andre - følg Sunnmørsposten på Facebook

– Jeg forstår at noen kunne føle seg skuffet, men møtet hadde en slik karakter at vi måtte være unnvikende, -for vi ville ikke saksbehandle undervegs. Derfor vil alle som sender inn spørsmål, behandles og få en skriftlig tilbakemelding, sier Bjørn Skulstad, teamleder for vann i Ålesund kommune.

– Grunneiere krever nytt skjønn, dersom nye restriksjoner for eiendommene deres blir innført. Vil det bli foretatt et nytt skjønn?

– Vi har ikke lyst til å diskutere skjønn, - det har med juss å gjøre, sier Skulstad.

Grunneiere i Skodje vil etterhvert få tilbud om et tilsvarende informasjonsmøte. Flere grunneiere Sunnmørsposten har snakka med, er kritiske til prosessen til kommunen.

Manglende varsling om nye, foreslåtte restriksjoner i ny arealplan, er noe som har opprørt mange grunneiere langs Brusdalsvatnet.

(Saka fortsetter under bildet)

BRUSDALSVATNET: Grunneiere langs Brusdalsvatnet, både i Ålesund og i Skodje, vil kunne bli berørt av nye, foreslåtte restriksjoner for bruken av eiendommene. Mandag kveld inviterte Ålesund kommune til informasjonsmøte om saken. Grunneiere i Skodje kommune vil etterhvert bli invitert til tilsvarende møte.

Erstatning?

– Vi vil nok bli involvert, sier Aarø.

Han peker på at det allerede i dag er restriksjoner gjennom Brusdalsskjønnet fra 1972. Siden da og fram til i dag er det kommet mye, ny lovgiving som generelt gjør behov for skjønn mindre.

Men først når vannmyndighetene har fått avklart hvilke nye restriksjoner som må til, kan kommuneadvokaten gjøre ei vurdering av behovet for nytt skjønn.

Han viser til at et eventuelt nytt skjønn, med påfølgende erstatningsutbetalinger til grunneiere, vil innebære så store utgifter at det vil måtte behandles politisk.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland her