- Dette er veldig nytt, og jeg hørte det så vidt på radioen i går og leste om det avisa i dag tidlig, sier Sigurd Dybvik, onsdag formiddag. Han er styreleder i Borettslaget Sjømannsvegen 10.

Han kan bli en av de nærmeste naboene til det store akuttmottaket som kan komme i storhallen på Volsdalsberga.

- Umiddelbart tenker jeg at her er det folk som har behov for hjelp, og som trenger et sted å bo. De problemene som kan komme av at hallen må brukes til akuttmottak, gjelder vel først og fremst de som til daglig bruker hallen i dag, sier han.

Bor like ved

Det er 65 leiligheter i høgblokka han bor i, et steinkast unna Sparebanken Møre Arena på Volsdalsneset.

Til sammen bor det om lag 120-130 beboere der.

Mange enslige eldre, men også etter hvert en del yngre beboere.

- Vi har hatt en del forskjellige naboer her opp gjennom, blant annet romfolk. Det har stort sett gått bra, og ikke vært noen voldsom plage, sier han.

- Det blir vel en del utfordringer når så mange mennesker plutselig kommer og skal bo slik. De har jo behov for både et sosialt liv og helsemessige tilbud, i tillegg til det mest nødvendige som mat og tak over hodet. Det er mange biter som må på plass, men man får vel ta problemene etter hvert som de kommer, sier han.

- En ekstraordinær situasjon

Den pensjonerte rektoren har ingen mening om et stort akuttmottak er positivt eller negativt å ha i Ålesund sentrum.

- Dette er en ekstraordinær situasjon, både for disse menneskene som kommer hit – og for vårt land som tar imot dem. Det kan jo blant disse menneskene være noen nisser med på lasset, og folk som har urent mel i posen. Da kan vi få situasjoner vi ikke ønsker. Men jeg håper dette ikke blir noe problem, sier Dybvik.

Han har foreløpig ikke snakket med andre beboere i huset om nyheten, som kom ut tirsdag kveld.

- Det er ingen store problemer i huset. Her er det ganske lukket, med stengte dører døgnet rundt, sier han.