De to mennene på 27 og 28 år rappet til sammen gods for nærmere én million kroner, viser tiltalebeslutningen fra Sunnmøre politidistrikt.

Avslørt av mobildata

I påtalen heter det at de to har brutt tre av straffelovens paragrafer for tyveri, innbrudd og oppbevaring av tyvgods. De to mennene er begge tiltalt for samme straffbare handlinger til tross for at den ene helst ville legge all skylda over på kompisen.

Med grunnlag i GPS-informasjon fra hans mobiltelefon har imidlertid verken retten eller politiet lit til denne forklaringen.

Sølv og frossenpizza

Huseiere i både Ålesund, Giske, Sula, Skodje, Ørskog og Haram ble utsatt for innbrudd i løpet av en tidagersperiode i februar i år. Verdiene som ble borttatt under innbruddene var blant annet i form av ringer, klokker, sølvtøy, mynter, PCer og kameraer - samt en solid dose frossenpizzaer.

Kontanter, spillkonsoller, mobiltelefoner og kredittkort er også på lista over gods de fikk med seg til ei campinghytte i Melhus i Sør-Trøndelag, der de ble pågrepet 20. februar. Erstatningssummen er totalt på kroner 987.680, heter det i tiltalen.

Ingen tilknytning til Norge

Legger skylda for innbruddsraid på kompis Den ene av de to som er siktet for en serie innbrudd ved bolighus i Ålesund-området i vinter, har forklart at kameraten var alene om tjuvraidet.

Politiet mistenker at mennene har reist til Norge for å begå såkalt mobil vinningskriminalitet, og viser til at begge knyttes til lignende saker ellers i Norden. Ingen av de to siktede har tilknytning til Norge.

Rettssaken mot de to er berammet i Sunnmøre tingrett til 10. juni.