SUNNMØRE TINGRETT (smp.no): Den tiltalte Steven (Paco) Danielsen i Aksla-saken hevder han er en fryktet gjengleder, men i retten framstår han som en trassig ung mann.

Tiltalte ble flere ganger irettesatt av tingrettsdommer Kjetil Gjøen i løpet av den første dagen av rettssaken. Mot slutten av dagen ble han også påsatt håndjern mens han satt ved siden av forsvareren sin.

Lue og hette

Danielsen stilte i retten iført skyggelue og jakke med hette. Underveis tok han flere ganger på seg både lue og hette, noe Gjøen reagerte på.

Da det var klart for første vitnet på ettermiddag - moren til hans tidligere samboer - var skyggeluen på igjen. Da tiltalte nektet å ta av seg luen, oppstod en kort pause før vitnet slapp til.

– Nå har vi holdt på med dette flere ganger. Det oppfattes som respektløst at du sitter med den i en så alvorlig sak, sa tingrettsdommeren henvist til den tiltalte.

Mistenkte pengetjuveri

Etter noen minutter valgte den tiltalte likevel å ta av seg luen.

Moren til den tiltaltes tidligere samboer forklarte at hun at Danielsen var konstant blakk og at hun mistenkte at han hadde tappet kontoen hennes for penger. Siste gangen dette skal ha skjedd, var mandagen før drapet på Anja.

– Gjengleder

Opplysningene i vitneforklaringen står i kontrast til tiltaltes forklaring om en gjengleder som håvet inn store penger.

– De krever inn penger, banker opp og dreper folk, sier tiltalte under politiavhør.

– Godt forhold til datteren

Deretter var det tiltaltes tidligere samboer som forklarte seg. Hun omtalte Danielsen som snill og omtenksom så lenge han ikke drakk alkohol. Danielsen er tidligere dømt for vold mot samboeren, og hun la ikke skjul på at forholdet hadde sine opp- og nedturer.

Hun fortalte også at den tiltalte og datteren hadde et godt forhold, og at han hadde tatt ansvar og stilt opp på det de var enige om.

Nektet forklaring

Tiltalte har ikke ønsket å forklare seg med henvisning til helsetilstanden sin. Han har søkt - og fått fritak fra å være tilstede under rettssaken.

Da han heller ikke dukket opp etter første pause, ble han hentet inn igjen i rettssalen.

Smp.no følger rettssaken. Se liveblogg fra rettens første dag: