Møre og Romsdal fylkeskommunes plannemnd for samferdselsutbygging har onsdag enstemmig vedtatt å be Statens vegvesen om å legge fram skisser over endra stigning på Nordøyvegtunellene som er i tråd med framlegget fra Nordøyvegen AS. Dette betyr en stigninggrad på 7-8 prosent.

- Plannemnda er styringsgruppe for Nordøyvegen, og bestillinga går rett videre til vegvesenet, sier leder for nemndna, Frank Sve.

Bestillinga fra plannemnda skiller seg ganske vesentlig fra det fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik innstilte på: Han gikk inn for at fylkeskommunen skulle be vegvesenet om å lage nye skisser i samsvar med tunnelsikkerhetsforskrifta, der det står at mer enn 5 prosent stigning ikke skal være tillatt i nye tunneler, med mindre ingen anna løsning er geografisk mulig.

- Møre og Romsdal fylke viser til at en anser det som ikke aktuelt eller realistisk å utrede stigninggrader som ikke er økonomisk bærende for prosjektet, og at stigningsendringer ned mot 5 prosent med bakgrunn i dette sees som urealistisk, heter det imidlertid i vedtaket fra nemnda.

- Dette ble grundig lagt fram fra fylkeskommunens side, i møtet med Vegdirektoratet og Samferdselsdepartementet, bemerkes det.

Plannemnda ber om at de nye skissene legges fram innen 10. juni i år.

Når det gjelder en mulig utsettelse av prosjektet på grunn av avslag på sikkerhetsgodkjenninga, ber plannemnda videre fylkesutvalget om å avvente en slik stopp av aktivitet i påvente av tilbakemelding fra vegdirektoratet.

Tunnelene på Nordøyvegen er opprinnelig planlagt med stigning opp mot 10 prosent.