Vegbyggingen tar tid. Finansdepartementets omfattende krav til kvalitetssikring av kostnader fører til at Stortinget tidligst kan behandle vegprosjektet for Nordøyane til våren neste år.

Ny beskjed

Det er ikke første forsinkelsen dette milliardprosjektet er utsatt for. Denne gangen er det den såkalte KS2 som ikke blir ferdig etter planen.

Først skulle dette arbeidet kun ta tre til seks måneder. Så skulle rapporten være ferdig senest i juni, mens siste beskjeden nå er at den skal bli klar en gang i løpet av august.

Tidligst neste vår

Han erkjenner at dette fører til at bompengesøknaden ikke vil bli behandlet i Stortinget før tidligst til våren neste år.

– I november i fjor fikk vi vite at arbeidet til Veritas skulle ta fra tre til seks måneder. Så fikk vi beskjed om at det skulle være ferdig innen juni. Når det nå ikke ser ut til at de blir ferdige før i løpet av august, er nok løpet kjørt med tanke på å få behandlet bompengesøknaden i Stortinget i høst, så da forutsetter jeg at det skjer i løpet av våren neste år, sier Sandnes.

– Jeg har fått opplyst at på møtet med vegvesenet ble det diskutert hvordan en skulle beregne at Stortinget nå har utvidet perioden der fylket får utbetalt midler for underskudd i ferjedrifta i inntil 40 år. Slik jeg forstår det skal Veritas nå ha fått all den informasjonen de trenger.

Frykter ikke for prosjektet

– Frykter du at utsettelsen er dårlig nytt. Det blir påpekt fra flere at kommer det en stor kostnadssprekk i denne rapporten så kan det true hele prosjektet?

Han håper at en kan starte å bygge Nordøyvegen i løpet av høsten 2016.

<strong>Styreleder:</strong> Bjørn Sandnes som er styreleder i Nordøyvegen AS, tror på byggestart høsten 2016. Foto: Staale Wattø