Fortuna-trener Magne Elde visste nesten ikke hvilke superlativer han skulle bruke for å beskrive den utrolige bragden hans jenter på Fortunas J19-lag sto for etter at de ble norske mestere fredag kveld.

Ålesundslaget vant 2–1 over megafavorittene fra Arna-Bjørnar, som her en rekke spillere med Toppserie-erfaring.

Se bildene over !

Mens Fortunas ungjenter neste år fortsatt må spille på nivå tre i norsk damefotball.

Av historiens største prestasjon

– Dette er blant de største prestasjonene i Sunnmøre Fotballkrets historie. Husk at laget kun består av lokale jenter. Og så tar vi hjem NM-pokalen – en fantastisk opplevelse!

Trener Elde ble mektig imponert over hvordan hans spillere gjennomførte kampen på.

Analysert Arna-Bjørnar

– Vi hadde analysert Arna-Bjørnar grundig før kampen og visste hva som ventet oss. At vi kommer tilbake etter å ha ligget under 0–1 tidlig, og holde rent bakover var uhyre sterkt. Vi fikk kjørt oss i begynnelsen av kampen

Men jentene kjempet enormt. Og i 2. omgang hadde vi noen enorme målsjanser til å øke ledelsen. Hos Arna-Bjørnar var bare Emilie Nautnes den store trusselen, fastslo Magne Elde.

Romsdalsjenta, som før kampen lovet å gjøre livet surt for sine tidligere medspillere i Fortuna, scoret kampens første mål. Og var god kampen igjennom, men også hun måtte gå slukøret av banen etter 90 spilte minutter.

Laginnsatsen gjorde triumfen mulig

– Noen spillere du vil trekke fram fra kampen?

– Oj, det var mange som var gode, først og fremst er dette en lagseier, sier Elde.

Han lot seg som oss imponere av en rekke Fortuna-spillere. Ikke minst var Vivian Saadi en stadig trussel for Arna-Bjørnars forsvar, på backen klarte 15-årige Kristine Guldbrandsen seg uUtmerket.

Det samme gjorde en trygg keeper i Marte Bjørhovde. Kari Skovli sto for glimrende opprullinger på høyresiden, og scoret også det viktige 1-1-målet før Saadi fulgte opp med 2–1 like etter i 1. omgang.

Middag lørdag kveld

– Hvordan skal NM-gullet feires, Elde?

– Nå skal vi først på bankett, før vi skal være i Oslo helt til søndag. Lørdag blir det en bedre middag på en restaurant, etter at vi har sett NM-finalen for damer i Telenor Arena først, sier Fortuna-treneren.

Han og spillerne på Fortunas A-lag ble snytt for opprykk til 1. divisjon nylig, men fredagens NM-gull i cupfinalen for junior gir en enorm opptur for verdens minste fotballklubb, som Fortuna sjøl ynder å kalle seg.

Fredag var de minste størst i fotball-Norge!