Mens de fleste andre har vært på ferie, har guttene på Herd G16 brukt de siste to ukene på å forberede seg til årets Norway Cup. For de fleste av de motiverte spillerne er turneringen årets høydepunkt og de ser fram til en uke med mye fotball.

– Jeg er imponert over oppmøtet vi har hatt på treningene nå i ferien. Det viser hvor dedikerte guttene er og vi stiller godt forberedt til cupen. Forteller hovedtrener, Lasse Olsen.

Med hele ti lag påmeldt til Norway Cup, setter Herd personlig deltakerrekord under verdens andre største fotballturnering og G16 laget stiller som Herds sterkeste lag.

Lærerikt

11er laget til G16 håper på å spille seg til en kvartfinale i A-sluttspillet, men fokuserer samtidig på at Norway Cup skal handle om å hygge seg og bygge et sosialt lag.

– Vi skal prestere så godt som mulig, og en kvartfinale hadde vært veldig kjekt. Det aller viktigste er likevel at vi gjør Norway Cup til en positiv sosial opplevelse hvor vi klarer å bygge sterke bånd i laget, sier Olsen og legger til at han håper spillerne kan lære mye under turneringen.

– Det er utrolig nyttig å få møte litt ny motstand, og vi kommer helt klart til å lære mye av det. Jeg håper at guttene kan lære seg å koble av utenfor banen, men likevel ha fullt fokus når de er tilbake under kamper, fortsetter han.

Gleder seg

Kristian Hjelvik Halvorsen (15) deltok på Norway Cup i fjor og vet at han har mye å se fram til. For han er turneringen helt klart sommerens høydepunkt.

– Det er en utrolig bra turnering, både på og utenfor banen. Norway Cup byr på mye og jeg ser virkelig fram til ei uke fylt med fotball og masse annet, sier han.

Fotballen har så klart hovedfokuset, men han gleder seg også til det sosiale og håper at samholdet på laget kan bli enda bedre.

– Vi er en stor vennegjeng, og jeg gleder meg til å tilbringe ei uke sammen med kameratene mine. Vi kommer til å ha mye moro både på og av banen og Norway Cup vil helt klart styrke vennskapet, forteller en spent Halvorsen.