Foran seriestarten mandag smeller det kjapt fra Spjelkavik-treneren når han får spørsmål om hvem han tror rykker opp.

Forventer opprykk

– Det må bli Brattvåg. Om de ikke rykker opp nå, vil det være en skandale. Det går ikke an å bruke millioner på spillere uten å rykke opp fra nivå fire. Det er nivå fire! Om de ikke klarer det nå, har de mislykkes så voldsomt at det nesten er kriminelt, smeller det fra Fagermo.

Brattvåg har ikke lagt skjul på at de har store ambisjoner og har de siste årene hentet en rekke spillere. Sist inn var tidligere Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik.

– Fotballhjertet mitt blør jo litt av Brattvågs satsing. I stedet for å utvikle spillere henter jo de bare spillere som andre klubber har utviklet, sier Fagermo.

Han mener Brattvågs satsing har vært mislykket de siste årene – og mener klubben bør stille seg spørsmålet om hva som er årsaken til det.

– Spillerne de henter er alle gode spillere, men når du setter dem sammen er det ikke alltid det fungerer. Slik har det vel vært noen år for Brattvåg nå. Selv om de har brukt mange millioner har de fortsatt ikke lykkes ut ifra sine målsettinger, sier Fagermo – og skjønner at han er i ferd med å skape overskrifter.

– Det koker vel ned til at vi utenfor bare er «svartsjuke» fordi vi ikke har de samme økonomiske musklene, sier han.

Tar favorittstempelet

Nyansatt Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft legger ikke skjul på at han har et litt større budsjett enn en vanlig 3. divisjonsklubb.

– Men jeg tror det er flere klubber enn oss som bruker penger. Uten at jeg vet det, så tror jeg ikke at vi har det største budsjettet i avdelinga. Jeg vet at flere lag i Bergen også bruker penger. Men det er ikke alltid det hjelper. Kampene vinnes som regel på banen, sier Karl Oskar Fjørtoft.

– Fagermo mener det vil være en skandale om dere ikke rykker opp?

– Vi har ambisjoner om å kjempe i toppen, men samtidig vet vi at det er flere lag som satser. Det er en tøff avdeling, sier Karl Oskar Fjørtoft.

Han har måttet erstatte en hel drøss med spillere i vinter.

– Vi må bygge opp nesten et helt nytt lag. Det gir oss en del utfordringer, men vi tror på at vi skal kunne bygge opp et lag som i løpet av en toårsperiode skal klare å rykke opp, sier Fjørtoft.

Brattvåg serieåpner hjemme mot Stord mandag.

– Vi ønsker å styre kampene våre på hjemmebane. Vi går sjølsagt for seier, varsler Karl Oskar Fjørtoft

Skal berge plassen

Mens Brattvåg håper å kjempe om opprykk, er ambisjonene annerledes i Spjelkavik og Herd.

– Vi er akkurat så edruelige at vi forventer en tøff sesong. Vi må være skjerpa hele sesongen og går for å overleve i divisjonen, sier Frode Fagermo.

Spjelkavik sesongåpner borte mot Os.

– Ut ifra spådommene er det et lag vi bør ha bak oss på tabellen. Vi går for å få med oss poeng hjem, sier Fagermo.

I Sportsklubben Herd har man vært gjennom et visst generasjonsskifte de siste årene.

– I første omgang er ambisjonene å holde seg i divisjonen. I en så tøff divisjon må vi ta kamp for kamp og kjempe for livet i hver eneste en. Men gjør vi det, så vet vi jo aldri hvor langt det kan holde, sier Herds Jonas Ingebrigtsen.

Herd sesongåpner borte mot Varegg.

– Vi vet det blir en tøff sesong, men innstillingen vår er at vi har alt å vinne, sier Jonas Ingebrigtsen som mister sesongåpningen grunnet skade.

Det siste lokale 3. divisjonslaget, AaFK 2, åpner sesongen borte mot Fjøra tirsdag.

Leserne kan følge live-oppdateringen fra våre lokale klubbers kamper på smp.no 2. påskedag. Brattvåg spiller klokka 13.30, mens både Spjelkavik og Herd har kampstart klokka 16 mandag.

Karl Oskar Fjørtoft (t.h.) og Rune Ulvestad er nye trenere i Brattvåg. Og Fjørtoft håper selvsagt at hardtsatsende Brattvåg skal kjempe i toppen.