Sjøl om det ikke ble gull som de to foregående år, tok Emblem Ils Ingrid Lundanes en sterk sølvmedalje under lørdagens norgesmesterskap i sprint for orienteringseliten.

NM arrangeres i Bergen der det var sprintprolog på formiddagen og finaler på ettermiddagen.

Sterk åpning

Etter 2. plass i sitt heat under prologen gikk Ingrid Lundanes sterkt ut i finalen.

Hun ledet på første passeringspost etter 0,42 km. Der noterte Lundanes tida 3.20 minutt, mens Ingeborg Eide, Byåsen, var toer med 3.26.

Eide tok over ledelsen i løpet og da den aldri fra seg. Hun vant gull i klasse D19-20 år med sluttida 14.38 min.

Spurtet til sølv

Ingrid Lundanes falt ned til 7. plass etter 0,83 km, mens avanserte til 5. plass ved nest siste passeringspost.

Etter en sterk sluttspurt kunne Ingrid bryte målstreken på tida 15.41 minutt, altså 1.03 min bak suveren Eide.

3. plassen ble delt mellom Ragnhild Hjermstad, Fossum, og Anine Ahlsand, Nydalen, på tida 15.43 minutt.

Utslått i prologen

I herrer 19-20 deltok tvillingene Erlend og Kristian Nilsen Sandnes.

De ble henholdsvis nr. 13 og 12 i sine innledende heat og dermed ingen finaleplass.

Gullet i H29-20 år gikk til Olai Stensland Lillevold, Fossum.

I D21 ble Marianne Andersen, Kristiansand, norsk mester i sprint foran veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg, Nydalen.

Mens herrenes sprintgull gikk til Trond Einar Moen Pedersli, Trollelg.

Ålesunderen Olav Lundanes, Norges beste o-løper i en årrekke, deltok ikke under lørdagens NM-sprint.

Han lader opp til EM i Tsjekkia om to uker.